24 Mart 2018 16:26

AKP'li Metiner: PKK ve HDP Kürtlere kafir ideolojiyi yaymaya çalışıyor

AKP Milletvekili Mehmet Metiner, PKK ve HDP'nin Kürtlere 'kâfir ideolojisi'ni yaymaya çalıştığını öne sürerek 'PKK'nın kıblesi farklı' dedi.

Paylaş

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, PKK ve HDP'nin Kürtlere 'kâfir ideolojisi'ni yaymaya çalıştığını savunarak "Hiç kimse kusura bakmasın PKK, HDP kafir ideolojiyi Kürtlere yaymaya çalışan bir örgütün adıdır" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman'da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından düzenlenen "Biz birlikte Türkiye'yiz" başlıklı konferansa katıldı. Konferansta konuşan Metiner, PKK ve HDP'nin 'kâfir ideolojisi'ni Kürtlere yaymaya çalıştığını öne süren Metiner şöyle devam etti: Hiç kimse kusura bakmasın PKK, HDP kâfir ideolojiyi Kürtlere yaymaya çalışan bir örgütün adıdır. Hiçbir Kürt müslümanın onların yanında yeri olamaz. İnkâra dayalı bir ideolojidir ama ne yazık ki dindar Kürt kardeşlerimiz de var. Bindikleri gemi, onları sahil-i selamete götürmüyor ama bindikleri PKK'nın gemisinde beş vakit namaz kılıyorlar. Ama PKK'nın kıblesi farklı, bunu anlatmaya çalışıyoruz.

METİNER: GARİP GUREBAYI UNUTTUK, İKTİDAR HEPİMİZİ DEĞİŞTİRDİ

İktidarın herkesi değiştirdiğini hatırlatan Metiner, "Evet iktidar çok önemli, iktidarın dışında başka şeyler de önemli. İktidar hepimizi değiştirdi, değiştiriyor. Kim 'değişmedim' diyorsa yanlış söylemdir. Güç insanı zehirler, para insanı zehirler, fakir fukaradan mütevazılık bekliyoruz. Fakir, fukaraya mütevazılık yakışmaz ki, fakir fukaranın farklı bir seçeneği var mı? Mütevazılık kime yakışır? İktidar sahiplerine, güç sahiplerine yakışır. Zaten konumumuzdan dolayı etrafımızdan dolayı yanımıza yaklaşmıyor. Garip gurebayı unuttuk, unuttuk yani bir garip yanımıza yaklaşsa kulağınıza bir şey söylese 'Vaktimiz yok', belediyemize gelse 'Toplantıda.' Eğer bir zengin geldiyse hele bir de patronun oğluysa maşallah kapıda karşılarız bu ne ya? Bizi buraya taşıyan garip, fakir, fukara kardeşim. 15 Temmuz'da kimileri köşe bucak kaçtı, meydanlarda ne yiğit insanlar vardı. Eli öpülesi insanlar onlar. Bugün varsak, onların sayesinde varız. 15 Temmuz'da alçak FETÖ darbesi gerçekleşmiş olsaydı ne çabuk unutuyoruz? 15 Temmuz'u da unutacağız, ben bunu size söyleyeyim" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'deki yasak sürecine dair sadece bir güvenlik görevlisi sanık

SONRAKİ HABER

Boğaziçi öğrencilerinden Erdoğan'a: İfade hakkımızı savunuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...