21 Ağustos 2012 09:17

Hak-İş: Kıdem tazminatı gündemimizde değil

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, son dönemde kıdem tazminatına ilişkin bazı hazırlıkların yapıldığı yönündeki açıklamalara “Kıdem tazminatı gündemimizde değil” cevabı verdi. Arslan, henüz yasalaşmadığı için işçileri “mağdur” eden Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın, çalışma

Hak-İş: Kıdem tazminatı gündemimizde değil
Paylaş

Son dönemde kamuoyunda, kıdem tazminatına ilişkin bazı hazırlıkların yapıldığı ve son aşamaya geldiği yönünde, başta Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar olmak üzere çeşitli görüşler gündeme geliyor.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı açıklamada, kıdem tazminatını ancak Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı yasalaştıktan ve çalışanların mağduriyeti giderildikten sonra gündeme getirip, tartışmalarda aktif yer alacaklarını savundu.

250 BİN İŞÇİ MAĞDUR

Şu anda 900’ün üzerinde işyerinde 250 bin işçinin toplu iş sözleşmesi yapılamamasından dolayı mağdur durumda olduğunu kaydeden Arslan, mevcut şartlar ve çözümsüzlük ortamı eylül ve kasım ayına kadar devam ederse bu rakamın toplamda 500 bin işçiyi bulacağını belirtti. Arslan, Toplu İş İlişkiler Yasa Tasarısı henüz yasalaşıp, binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapılarak yaşanan mağduriyet giderildiği takdirde kıdem tazminatı konusunda çalışma başlatacaklarını duyurdu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kavlak çalışma hayatında diyaloğu engelliyor’

SONRAKİ HABER

AKP'li vekilden insanlık dışı açıklamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...