21 Ağustos 2012 09:14

‘Kavlak çalışma hayatında diyaloğu engelliyor’

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın Toplu İş İlişkiler Yasa Tasarısı’nın çıkmaması dolayısıyla çalışma hayatında yaşanan kaosun faturasını Hak-İş’e kesmeye çalıştığını savunarak, “Sayın Kavlak’ı yaptığı açıklamalarla, çalışma hayat

‘Kavlak çalışma hayatında diyaloğu engelliyor’
Paylaş

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın Toplu İş İlişkiler Yasa Tasarısı’nın çıkmaması dolayısıyla çalışma hayatında yaşanan kaosun faturasını Hak-İş’e kesmeye çalıştığını savunarak, “Sayın Kavlak’ı yaptığı açıklamalarla, çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümü konusunda var olan diyaloğu engelleyen üslubu nedeniyle yadırgıyoruz” dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın bir gazeteye yaptığı açıklamada, Türk-İş, TİSK ve DİSK’in 2009 istatistiklerinin yayınlanmasına “evet” dediklerini, ancak Hak-İş’in kabul etmemesi nedeniyle 250 bin işçinin toplusözleşme imzalayamadığını ve bu nedenle Hak-İş’in işçileri mağdur ettiğini söylemesine Hak-İş’ten tepki geldi. Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay Kavlak’ın, Hak-İş’i hedef gösterdiğini belirtti.

'İŞÇİYİ MAĞDUR EDEN TÜRK-İŞ'

Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın henüz yasalaşmamış olması nedeniyle çalışma hayatında “kaos”un yaşandığını doğrulayan Toruntay, binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapılamadığı için ücret zamlarını alamadığını ve mağdur olduklarını dile getirdi. Toruntay, konfederasyon olarak Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı görüşmelerinde çalışmalara katıldıklarını belirterek, “Çalışanların mağdur olmasına neden olan Hak-İş değil, darbe ürünü yasalar ve statükoyu savunan başta Türk-İş olmak üzere diğer örgütlerdir” dedi. “Parlamentoyu, hükümeti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve davet eden” Toruntay, işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşmasını istediklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urban Festıval İstanbul, dördüncü kez İstanbullularla buluşuyor

SONRAKİ HABER

Hak-İş: Kıdem tazminatı gündemimizde değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...