21 Ağustos 2012 10:36

Askerleri taşıyan araç devrildi: 10 ölü

Roboskî halkı her gün acılara bir yenisinin eklendiği savaş ortamında "Barış nasıl gelir" sorusunun cevabını verdi. Şırnak'ta devrilen araçtaki askerlerin imdadına yakınları bombalanarak öldürülen Roboskili köylüler yetişti. Köylüler, yaralı askerleri hastaneye taşıdı.Şırnak'ın Uludere İl&cc

Askerleri taşıyan araç devrildi: 10 ölü
Paylaş

Roboskî halkı her gün acılara bir yenisinin eklendiği savaş ortamında "Barış nasıl gelir" sorusunun cevabını verdi. Şırnak'ta devrilen araçtaki askerlerin imdadına yakınları bombalanarak öldürülen Roboskili köylüler yetişti. Köylüler, yaralı askerleri hastaneye taşıdı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Köyü Karakolu'ndan sivil bir minibüsle Uludere İlçesi'ne giden ve askerleri taşıyan araç şarampole yuvarlandı. Şarampole yuvarlanan araç hurdaya dönerken, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın açıklamasına göre aralarında minibüs şoförünün de bulunduğu 10 kişi yaşamını yitirdi. Minibüste bulunan 3 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

Kazaya ilk müdahaleyi Roboski'de TSK'ya ait savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen 34 sivil yurttaşın yakınları yaptı.

8 ay önce ölülerini katır sırtında taşıyan Roboskililer, yaralı askerleri sırtlarında hastaneye taşıdı.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda askeri araç sevk edilirken, ölü ve yaralıların helikopterlerle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. (ŞIRNAK)


AHMET TÜRK'TEN YALANLAMA

Öte yandan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kaza ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan "DTK ve BDP'lilerin güvenliğini sağlamak için yola çıktılar" haberlerine tepki gösterdi.

Haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Türk, olayın saat 10.30 sıralarında meydana geldiğini; ancak kendilerinin o saatlerde Cizre'ye dahi giriş yapmadıklarını söyledi. Olayın tamamen rutin bir görev değişikliği olduğunu belirten Türk, askeri araçların bugüne kadar hiçbir BDP milletvekili ya da yöneticilerini korumadığını kaydetti. Olayın yaşanmasına son derece üzüldüklerini belirten Türk, "Ben her şeyden önce genç yaşta yaşamını yitiren askerlere rahmet diliyorum. Böyle bir kazanın olması bizi üzdü. Kaza meydana geldikten sonra, Roboski'de evlatlarını kaybeden anneler yardıma geldi seferber oldular. Ortamı karıştırmak isteyen bazı gazeteler ve ağlar var. Olay yaşandıktan sonra Valiliğin haberi olmadığını düşünerek haber verdik. Roboskili aileleri biz aradık yardım etsinler diye" dedi.

FOTOĞRAFLAR: DİHA


ÖNCEKİ HABER

Demokrasi güçleri saldırıyı lanetledi

SONRAKİ HABER

Hayatın gerçeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...