‘Şekerde özelleştirme için kağıt üzerinde zarar gösterildi’

ZMO İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine dair süreci ve doğuracağı etkileri Evrensel WebTV’ye anlattı.

23 Mart 2018 11:55
Paylaş

Görkem KINACI
İstanbul

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin 14 fabrikasının özelleştirilmesi için kararlaştırılan ihaleler nisan ayında yapılacak. Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, şeker fabrikalarının zarar ettiği iddialarının özelleştirmeye gerekçe olarak sunulmasını ve fabrikalar özelleştirildiğine doğuracağı olumsuz etkileri değerlendirdi.

Atalık, yıllardır uygulanan tarım politikaları ve kotalar nedeniyle şeker pancarı üretiminde ciddi bir düşüş olduğunu, ithal edilen ürün olan mısırdan üretilen nişasta bazlı şekerin önünün açıldığını kaydetti.

Şeker fabrikalarının, özelleştirmenin önünü açmak için kağıt üzerinde zarar ediyor gösterildiğine dikkat çeken Ahmet Atalık, “Yerli ve milli söylemleri ile kendi üretimimiz olan şekeri de ithal eder hale geliyoruz. Kendi üretimimiz olan pancarı aşağı çekip ithalatçı olduğumuz mısırdan şeker üretmek hiç akıl kârı değil” diye konuştu.

Atalık, şekerin her türlüsünün sağlığa zararlı olduğunu ancak nişasta bazlı şekerin pancar şekerine göre çok daha zararlı olduğunu gösteren bilimsel veriler olduğunun altını çizdi. Şekerde özelleştirme illerin ekonomisini ve tüm toplumun sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyleyen Ahmet Atalık, bu özelleştirmelere hep birlikte karşı çıkmamız gerektiğini ifade etti.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Biz buralardan artık geri adım atamayız

SONRAKİ HABER

Torunlar davasında 10 işçinin canının bedeli 60 bin lira!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...