23 Mart 2018 09:56

Fransa’da bir süpermarkette IŞİD saldırısı: Saldırgan ve 4 kişi öldü

Fransa'nın güneybatısında bir süpermarkete saldıran ve IŞİD'ci olduğu açıklanan saldırgan öldürüldü.

Paylaş

Fransa'nın güneyinde bulunan bir süpermarkette ismi Redouane Lakdim olduğu belirtilen IŞİD üyesi, ateş açıp 8 şiyi rehin aldı. Süpermarkette 2 kişiyi, bundan önce de 1 kişiyi vuran saldırgan polis tarafından öldürüldü.  Rehin alınanlardan birinin yerine gönüllü geçen ve baskının sona erdirilmesi için süpermarket içinden emniyet yetkililerine yardım eden 45 yaşındaki Fransız polisi Arnaud Beltrame kaldırıldığı hastanede 24 Mart günü hayatını kaybetti. Böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi. 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Fransa İçişleri Bakanı, saldırganın 26 yaşındaki Fas asıllı Redouane Lakdim olduğunu açıkladı. Adi suç sicili bulunan Lakdim'in daha önce polis gözetiminden geçirildiğini ve herhangi bir cihatçı bağının saptanmadığını söyledi. 

IŞİD kendisine bağlı Amak haber ajansı aracılığyla saldırının sorumluluğunu üstlendi.

VURULAN POLİS YAŞAMINI YİTİRDİ

Rehine krizi sırasında polis marketteki bazı kişileri dışarı çıkarırken, polis memuru Beltrame de bir kadın rehineyle gönüllü olarak yer değiştirmeyi teklif edip markete girdi.

Beltrame, girerken telefonunu açık halde masaya bıraktı ve polisin içeride olanları duyup takip edebilmesini sağladı. Beltrame'nin telefonundan içeriyi takip eden polis, silah sesleri gelmesi üzerine baskın düzenledi, saldırgan vurularak öldürülürken memur Beltrame de yaralandı.
Beltrame'nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği Cumartesi günü Ulusal Jandarma birlikleri tarafından duyuruldu.

Fransa İçişleri Bakanı polis memuru Beltrame'nin ölümünü Twitter hesabından "Ülkesi için öldü. Fransa kahramanlığını, cesaretini ve fedakârlığını hiç unutmayacak" mesajıyla duyurdu.

'AYNI KİŞİ REHİNE KRİZİNDEN ÖNCE DE BİR POLİSİ YARALADI'

Güvenlik kaynakları rehine krizinin yaşandığı kasabaya 15 dakika uzaklıktaki Carcassonne kasabasında da rehine krizinden önce bir polis memurunun ateşli silahla vurulduğunu belirtti. UNSA polis sendikası rehine krizinden önce Carcassone bölgesinde bir kişinin 4 polise ateş açtığını, birini yaraladığını ve bölgede operasyon yapıldığını duyurdu. Europe 1 radyosu polise ateş açan kişinin rehine eylemini yapanla aynı kişi olduğunu söyledi. 

Süpermarketteki saldırıyla bağlantılı olarak Lakdim'in kız arkadaşı olduğu belirtilen bir kişi de gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği, Rusya’daki büyükelçisini geri çağırdı

SONRAKİ HABER

Gezi Parkı'nda çadırları yaktıran müdüre 10 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...