23 Mart 2018 07:58

Coşkun Sabah: Yalaka olduğum iftira

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) kayyım olarak atanan Coşkun Sabah: FETÖ tarafından engellendim. 

Paylaş

Arif Sağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu MESAM’a kayyım atanmasının ardından yönetim kurulu başkanı olan Coşkun Sabah Habertürk TV’ye konuk oldu. Açık ve Net programında Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Sabah, “Yalaka olduğum iftira, politik görüşümü söylemem” dedi. Sabah ayrıca bir dönem FETÖ’nün kendisini engellediğini iddia etti.

Sabah’ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

‘BENİM KOLTUK MERAKIM YOK’

“Kültür Bakanlığı’ndan arandım, ‘Coşkun Bey sizi MESAM’a geçici yöntem olarak atadık’ dendi. Buna nasıl ‘hayır’ denir? Devlet bana bir görev verdi. Ben bu görevden kaçamazdım. Yönetime girmek için kulis yapmadım. Başkanlık çok sonra gelen bir olaydır. Yönetim olarak atandık. Benim koltuk merakım yok.”

‘GÜVENİLİR BİR ADAM OLDUĞUM NEDEN DÜŞÜNÜLMÜYOR?​’

“Güvenilir bir adam olduğum neden düşünülmüyor? Bütün kriterlere uyduğum neden düşünülmüyor? Benim AK Parti ile hiçbir bağım yok. Hükümetten bir gün bile nemalanmadım. Bunu da Cumhurbaşkanımızın Huber Köşkü’ndeki iftar yemeğine bağlıyorlar. Bütün Türkiye orada… İpek Açar ve Fuat Güner de yönetimde. Onların hükümetle bağlantısı var mı? 7 kişi hükümete yakınlık kriteriyle saptanmadı. Ben politikaya girmem. Yalaka olduğum iftira, politik görüşümü söylemem. Sanatçının herkese eşit olması lazım.

‘FETÖ GİTTİKTEN SONRA BEN KURUMDA PROGRAM YAPTIM’

“Bir kurumda televizyon programı yapmak için görüşmeler oluyordu. Gönül koymuş olmak için olabilir. Onun açılımı tahmin ettiğiniz gibi değil. Belli bir kurumda FETÖ’de baskındı. Orada benim program yapmama sıcak bakılmıyordu. FETÖ gittikten sonra ben kurumda program yaptım. Yani açılımı bu. Bir takım engellemeler vardı.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Metal-İş Gebze Şubesi kurşunlandı

SONRAKİ HABER

AB'den Türkiye'ye Ege ve Akdeniz ile ilgili kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...