20 Ağustos 2012 17:18

Oğluna ağıt yakacak bir mezar istiyor!

“Yeter artık bu savaş dursun. Ben ne Türk gençlerinin ne de Kürt gençlerinin ölmesini istemiyorum.” Bu barış çığlığı, 15 Aralık 2011’de Bingöl Yayladere’de yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Veysi Karahanlı’nın annesi Faike Karahanlı’nın barışa susayan yüreğinden yük

Oğluna ağıt yakacak bir mezar istiyor!
Paylaş
Uğur Erman / Eda Yıldırım

‘NEDEN BİZE EZİYET EDİYORLAR’

Veysi Karahanlı şimdi Sarıyer Kimsesizler Mezarlığında yatıyor. Ailesi, 13 Haziranda İHD ve MEYADER aracılığıyla dosyanın bulunduğu Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına başvuruyor ve İstanbul Adli Tıp Kurumunda DNA testi yaptırıyor.  Ancak DNA testi bir türlü sonuçlanmıyor. Adli Tıp’taki doktorların testin bir ayda sonuçlanacağını söylediğini anlatan  Veysi’nin ağabeyi  Murat Karahanlı, “Her nedense 67 gün geçmesine rağmen hala kesin bir sonuç yok. Buradaki Adli Tıp, sivile bilgi verilmediğini, Diyarbakır Savcılığının bize haber vereceğini söyledi. En son İHD aracılığıyla tekrar Adli Tıp Kurumunu aradığımızda böyle bir başvurunun olmadığını söylediler. Elimde Adli Tıp Kurumundan verilmiş belge varken nasıl başvuru yok diyebiliyorlar. 67 gündür bu testin sonucunu bekliyoruz. Devlet istediğinde anında sonuçlandırabiliyor ama böyle durumlarda bizi süründürüyor” diye tepki gösteriyor. Başvuru yaptıklarını kanıtlamak için elindeki belgeyi Adli Tıp Kurumuna gönderdiğini ifade eden Ağabey Karahanlı, Adli Tıp Kurumunun kendilerine  eziyet çektirmekten başka bir şey yapmadığını ifade ediyor. Kardeşi gittiği günden beri perişan halde olduklarını anlatmaya çalışıyor ağabey Karahanlı. Tek isteklerinin 18 yaşında yitirdikleri kardeşlerinin kendi topraklarında bir mezarının olması olduğunu ifade ediyor. Veysi’nin ablası Maşallah Karahanlı da Veysi’nin cenazesini alana kadar mücadele edeceklerini söylüyor ve ekliyor: “Buradan Başbakan Erdoğan’a sesleniyorum. Bizi öldürüyorsun da niye kemiğimizi vermiyorsun? Kemiğimizi ver sen kemikten duvar mı yapacaksın.”

‘BARIŞI KUCAKLAMAK İSTİYORUZ’

Ağabey Karahanlı yıllardır süren savaşın artık sonlandırılmasını istediğini belirterek barışa hasret kaldıklarını vurguluyor. “Biz hiçbir zaman genç insanların ölmesini istemedik. İster asker ister gerilla olsun anne yüreklerinin yanmasını istemiyoruz. Her gün asker cenazelerini duyuyoruz. Sonuçta oralarda askerlik yapan da o dağda gezen de bizim gibi fakir fukara çocuğu. Bir bakanın, bir milletvekilinin oğlu askerde değil. Onların canları yanmamış” diye açıklamaya çalışıyor ‘Neden barış?​’ sorusunu soranlara. Abla Karahanlı da, “Artık Veysi gibi gençler ölmesin” diyerek ağıtlar yakmak yerine barış şarkıları söylemek istediklerini anlatıyor. AKP Hükümetinin Kürtlerin taleplerini anlamak yerine öldürmeyi seçtiğini ifade ediyor Abla Maşallah ve “Gencecik fidanlar nereye kadar ölecek” diye soruyor. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direniş alanı her gün bayram yeri gibi

SONRAKİ HABER

Bayramda işçi çalıştırdı fabrika yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa