22 Mart 2018 17:41
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mart 2018 19:55

Nevşehir'de askeri uçak düştü, pilot hayatını kaybetti

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde dağlık alana F-16 tipi savaş uçağı düştü. Olay yerine giden sağlık ekibi bir pilotun hayatını kaybettiğini belirledi.

Paylaş

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Ovaören köyü yakınlarındaki dağlık alana F-16 tipi savaş uçağı düştü. Şiddetli bir patlamanın ardından alevlerin yükseldiği olay yerine giden arama-kurtarma ve sağlık ekibi bir pilotun cansız bedenine ulaştı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 tipi savaş uçağı, Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre eğitim amacıyla saat 18.30 havalandı. Uçak, bir süre sonra Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyü yakınlarında dağlık bir alana düştü. Havada ikmal görevi için kalktığı sanılan F-16'nın düşmesi sırasında şiddetli bir patlama gerçekleşti. Çevrede bulunan köylüler patlama sesi ve ardından alev topu gördüklerini belirterek, jandarma ve polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye arama ve kurtarma ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Enkazının bulunduğu bölgeye ulaşan ekipler bir pilotun hayatını kaybettiğini belirledi. 500 metre karelik alana yayılan uçak enkazının bulunduğu bölge jandarma tarafından güvenlik çemberine alındı. Pilotun cansız bedeni ise hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan uçağın enkazında inceleme yapacak kaza-kırım ekibinin Eskişehir'den Nevşehir'e doğru hareket ettiği belirtildi.

'ŞİDDETLİ BİR PATLAMA OLDU'

Ovaören köyünde yaşayan Serkan Korkusuz, uçağın saat 20.05 sıralarında düştüğünü ve şiddetli bir patlamanın ardından yangın çıktığını söyledi. Korkusuz, uçağın parçalarının geniş bir alana yayıldığını belirtti.

GAZ SIZINTISI UYARISI

Öte yandan kaza yerine ulaşan basın mensuplarının enkaza yaklaşmalarına gaz sızıntısı olduğunu gerekçesiyle izin verilmedi. Alanda görevli jandarmaların da yüzlerinde maske takılı olduğu görüldü.

Genelkurmay Başkanlığı uçak kazasını ilk olarak Twitter adresinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Yapılan açıklamada, "Eğitim maksadıyla bölgede bulunan bir F-16 uçağı, Nevşehir civarında kaza kırıma uğramıştır" denildi.

Ardından ise Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada uçağın enkazına ulaşıldığı ve bir pilotun şehit olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"22 Mart 2018 tarihinde eğitim maksadıyla saat 18.30 sularında kalkış yapan bir F-16 tipi savaş uçağımız Gülşehir/Nevşehir civarında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Olayın ardından derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış ve kısa sürede uçağımızın enkazına ve kahraman personelimizin naaşına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

VALİ AKTAŞ İNCELEME YAPTI

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, olay yerinde inceleme yaptı. Kaza yerinde hayatını kaybeden üsteğmenin cenazesini ambulansla Gülşehir Devlet Hastanesi'ne uğurlayan Vali Aktaş, yaptığı açıklamada pilotun kimliği hakkında bilgi vermedi. Vali Aktaş, "Maalesef bir askeri personelimiz meydana gelen uçak kazası sonucu şehit olmuştur. Ailesine ve Türk Silahlı Kevvetleri'ne başsağlığı dilerim" dedi.

Kaza bölgesine gelen AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de gazetecilerin sorusu üzerine, "Adana'dan havalanan bir F-16 uçağımınız nedeni henüz belirlenemeyen bir kaza sonucu kırıma uğramıştır. Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından gerekli kırım işlemleri ve araştırma yapılmaktadır" dedi.

Açıkgöz, kazanın oluşu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

Öte yandan hayatını kaybeden üsteğmenin naaşının sabah Adana'daki birliğine götürüleceği ve buradaki törenin ardından memleketi Samsun'a uğurlanacağı belirtildi.  (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Trump'tan Çin’e ek vergi, AB ve 6 ülkeye geçici vergi muafiyeti kararı

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Trump görüşmesinde ikili ilişkiler ele alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...