22 Mart 2018 11:51

Torunlar iş cinayeti davasında karar duruşmasına çağrı

Torunlar Center'da 10 işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan iş cinayeti davasının karar duruşması yarın görülecek.

Paylaş

İstanbul Mecidiyeköy’de 2014 yılında Torunlar Center’a ait lüks bir rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti davası yarın görülecek. 

Sosyal medya üzerinden davaya çağrıda bulunan Demokrasi İçin Hukuk‏çular(DİH), yargının, patronlar ve tüm sorumlular için cesaretlendirici cezasızlık pratiğine son vermesini sağlamak ve işçi ailelerinin adalet arayışına destek vermek için yarın görülecek karar duruşmasını takip etmeye çağırdı. 

DİH yaptığı çağrıda “Yarın 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torunlar davasında karar verilecek. Kaza değil iş cinayeti demek için, tüm sorumluların cezalandırılması için yarın (23 Mart Cuma) saat 10:10 Çağlayan Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesindeyiz” denildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Mecidiyeköy’de Lüks bir rezidans inşaatında, asansör 32. kattan düşerek 10 işçiye mezar olmuştu. Açılan davanın 6 Mart 2018 tarihinde görülen 15. duruşmasında ailelerin avukatları, tüm sanıklar hakkında olası kastla hüküm kurulmasını ve 10 işçinin ölümüne sebebiyet verilmesi nedeniyle teşdid(ağırlaştırılmış) hükümlerin uygulanmasını istemişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suç örgütü lideri Sedat Peker, cihatçılara arazi aracı yolladı

SONRAKİ HABER

Bitlis'te bombalı saldırı: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...