22 Mart 2018 09:56
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mart 2018 16:04

İskenderun’da gözaltına alınan 27 kişi serbest bırakıldı

İskenderun'da gözaltına alınan 27 kişiden 22’si savcılığa çıkarılmadan serbest bırakıldı. 5 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Paylaş

Hatay'ın İskenderun, ilçesinde ev baskınlarında gözaltına alınan, 27 kişiden, aralarında DBP İl Eş Başkanı Abdurrahim Şahin, DBP İskenderun İlçe Eş Başkanı Nedim Kaya, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, EMEP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş’ın da olduğu 22 kişi sağlık muayenesi sonrasında savcılığa çıkarılmadan serbest bıkaldı.

İHD Şube Başkanı Coşkun Selçuk, DBP İskenderun İlçe Eş Başkanı Fatma Güreş, HDP ilçe yönetici Aysel Eşiyok, Ali Şeker, Rıza Tuncer adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 5  kişi de adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. 

İskenderun’daki gözaltıların İHD binasında Afrin’li ilgili yapılan basın açıklaması ile ilgili olduğu açıklandı. Gözaltına alınanlara “Basın açıklamasını kim düzenledi”, “Açıklamaya sizi kim çağırdı, niye katıldınız”, “PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak görüyormusunuz?” gibi sorular sorulduğu bildirildi

Hatay'ın Dörtyol, İskenderun ve Payas ilçelerinde pazartesi sabahı yapılan ev baskınlarında DBP İl Eş Başkanı Abdurrahim Şahin, DBP İskenderun İlçe eş başkanları Fatma Güreş ve Nedim Kaya, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, EMEP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) İskenderun ilçe yöneticisi Belgin Ayrancı, HDP ilçe yöneticileri Aysel Eşiyok, Feyruz Gör, Şirin Aydın, Gülabi Er ve Doğan Bozkurt, İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun ilçe yöneticileri Mahmut Aydıncı ve Reşat Kızılay ve Hasan İlhan, Ömer Uygun, Hülya Ateş ve Musa Alan ile isimleri öğrenilemeyen 9 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı (İskenderun/EVRENSEL)

İskenderun
 

ÖNCEKİ HABER

DİHA yöneticileri hakkında açılan dava görüldü

SONRAKİ HABER

Afrin'de patlama: 3 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...