20 Ağustos 2012 16:02

Çocuk cezaevinde işkence iddiası!

İzmir’in Aliğa ilçesinde bulunan Aliğa Şakran Çocuk Cezaevinde kalan tutuklu oğlu E.Ş’nin, cezaevi idaresi ve gardiyanlar tarafından dövülerek “Mavi oda” denilen ısı yalıtımlı bir yerde tecritte tutulduğunu iddia eden baba Deniz Şenal, İHD İzmir şubesine başvurdu.Baba Şenal İHD’ye yaptığı başvuruda, oğlunun g&ou

Çocuk cezaevinde işkence iddiası!
Paylaş

Baba Şenal İHD’ye yaptığı başvuruda, oğlunun görüşüne gitmek için 7 Ağustos tarihinde Aliağa Şakran Çocuk Cezaevine gittiğini hatırlatarak, “Herkes çocuklarıyla görüşürken, beni görüşe geç aldılar. Bunun nedenini sorduğumda ise gardiyanlar bana ‘Cezaevi kalabalık ondan’ dediler. Oysa kalabalık yoktu” diye kaydetti. Baba Şenal, bu uygulamanın nedenini oğlu E.Ş’ye sorduğunu, oğlunun da cezaevinde yaşadıklarını kendisine şu şekilde anlattığını söyledi : “Sahura kalkmak için zile bastım diye, E. ismindeki birinci cezaevi müdürü ile E. ismindeki başgardiyan, beni kamerasız bir odaya aldılar. Müdür daha sonra yanına birkaç gardiyan çağırdıktan sonra, hep birlikte beni yere yatırıp işkence düzeyine varacak bir şekilde dövdüler. Bu kişiler beni dövdükten sonra, vücudumdaki şişler insin diye ‘Mavi oda’ denilen ısı yalıtımlı odaya attılar. Oda çok sıcaktı parmak uçlarımdan ter akıyordu. Ben bundan dolayı bayıldım. Cezaevi idaresi ben bayıldıktan sonra beni bu odadan çıkarıp tek kişilik bir odaya koydu. Burada iki veya üç kaldıktan sonra beni koğuşuma gönderdiler.”
Baba Şenal, cezaevinde oğluna kötü muamelede bulunulduğunu ve tecrit edildiğini belirterek, İHD’den yardım istedi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde tutuklanan ve aynı cezaevine konulan V.D (17) isimli çocuk tutuklunun da 10 gündür tek kişilik hücrede tutulduğu ortaya çıkmıştı.

KELEPÇELİ MUAYENE UYGULAMASI

Öte yandan Aliğa 3 No’lu T Tipi Cezaevinde kalan A. Hekim Şık isimli tutsak, kelepçeli tedavi uygulamasından dolayı yaşadığı sıkıntılarla ilgili İHD Genel Merkez Cezaevi Komisyonuna bir mektup gönderdi. Şık gönderdiği mektupta, diş muayenesi için cezaevi kampusunda bulunan sağlık ocağına götürüldüğünü belirterek, ellerindeki kelepçeler açılmadan muayene edilmeye zorlandığını, kendisinin de bu uygulamaya karşı çıkarak kelepçesiz muayene edilmeyi talep ettiği için muayene edilmeden kaldığı cezaevine geri gönderildiğini kaydetti. Şık, yaşadıkları haksız uygulama karşısında kamuoyunun duyarlı olması çağrısında bulundu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye yıkıyorsa ev versin

SONRAKİ HABER

Neoliberal ütopyanın krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...