22 Mart 2018 08:30

Gözaltındaki Fransa Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy serbest bırakıldı

Fransa’da yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan Nicolas Sarkozy mahkemede iddiaları yalanladı. Gözaltı süresi dolan Sarkozy serbest bırakıldı.

Paylaş

Fransa'da yolsuzluk suçlamalarıyla Nanterre adli polis tarafından gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün akşam çıkarıldığı mahekeme önünde hakkındaki iddiaları reddetti. Gözaltı süresi dolan Sarkozy serbest bırakıldı.

Le Figaro gazetesi, 2007 seçim kampanyası için Libya lideri Kaddafi’den 5 milyon avro almakla suçlanan Sarkozy’nin gözaltı süresi sona ermesinin ardından mahkeme önünde verdiği ifadeleri yayımladı.

Buna göre Sarkozy, “Libya devletinin çıkarları lehinde çalıştığımı söylediniz. Öyle  bir şey nasıl söylenebilir? Kaddafi’nin devletini vurmak için BM’den yetkiyi ben aldım. Benim siyasi angajmanım olmazsa rejim hala yerinde dururdu”  ifadelerini kullandı.

Sağlam hiçbir kanıt olmadan suçlandığını da savunan Sarkozy, hakkındaki Libya’dan para aldığı suçlamasının dayandığı Ziad Takieddine’nin ifadelerinde 2005-2011 döneminde kendisiyle görüştüğüne ilişkin herhangi bir kanıt gösteremediğini belirterek, Takieddine’nin söylediği “iddialanı” tek tek ispat etmeye çalıştı.

Nicolas Sarkozy, Libya’dan cumhurbaşkanlığı kampanyası için mali destek aldığı iddiası nedeniyle “ağır bir bedel ödediğini” ifade ederek, 2012 cumhurbaşkanlığı seçimini az farkla  kaybettiğine dikkat çekti..

Ziad Takieddinei'nin 2006 sonu ile 2007 başı arasında Trablus’tan Paris’e nakit olarak taşıdığı 5 milyon avroyu o dönemde İçişleri Bakanı olan Sarkozy'ye teslim edildiğini iddia ettiği belirtiliyor. 

Bu arada, gözaltı süresi dolan Sarkozy, hakim karşısına çıktıktan sonra adli gözetim kararı ile serbest bırakıldı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Beştaş, cezaevlerinde artan ihlalleri meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Katar’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...