22 Mart 2018 08:05

Akkim işçileri çadır direnişini sonlandırdı

Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 68 işçinin Hadımköy’de bulunan fabrika önünde başlattıkları çadır direnişi sonlandı.

Paylaş

Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 68 işçinin İstanbul Hadımköy’de bulunan fabrika önünde başlattıkları çadır direnişini sonlandırma kararı aldı. 235 gündür fabrika önündeki direnişini sürdüren işçiler, fabrika önünde yapacakları protestolarla mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu. 

Çadır direnişini sonlandığını sosyal medya üzerinden duyuran Akkim işçileri şunları söyledi: “31 Temmuz 2017 tarihinde sendika üyesi olduğumuz için 68 kişinin işten çıkarılması ile başladığımız direnişimiz 21 Mart 2018 itibari ile devam etmektedir. Ama bizi ziyarete gelecek arkadaşlarımız, emek dostları çadırda direnişe bugün (22 Mart) itibari ile son vermiş bulunmaktayız. Direnişimiz toplantılarla ve belirlediğimiz günlerde yapacağımız basın açıklaması ve fabrika önünde yapacağımız protesto yürüyüşleri ile devam edecektir. Akkim işçisi namusumuzdur, Petrol-İş Sendikası Akkim’de sözleşme imzalayana kadar Akkim işçisi direnecektir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış akademisyenleri hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Edirne'de etkili kar yağışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...