Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltı sayısı 12’e yükseldi

Boğaziçi Üniversitesinde polis operasyonunda 5 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eylemine polis saldırdı, 7 kişi daha gözaltına alındı.

22 Mart 2018 07:22
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mart 2018 14:41
Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde 5 öğrenci bugün sabaha karşı yapılan baskınlarla gözaltına alındı. 1 öğrenci de okulun giriş kapısından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) yöneticisi Şafak Küçüksezer’in de olduğu bildirildi. Gözaltıları protesto etmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine de polis saldırdı. Gözaltıları protesto etmek için Kuzey Kampüs'te basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler polis tarafından engellendi. Saldırı sırasında 7 öğrenci daha gözaltına alındı.

‘İKTİDARIN HEDEFİ ÜNİVERSİTELER

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri de yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. “Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” denilen açıklamada “AKP iktidarı Afrin’deki savaşı içerdeki tüm muhalefeti bastırmak için kullanıyor. Sıradaki hedefi ise ifade özgürlüğünün ve muhalefetin güçlü olduğu üniversiteler. Savaş ortamı, muhalefet üzerindeki baskılar, medya üzerindeki sansür, akademisyenlere yönelik kıyım ve ülkedeki OHAL rejimi, tek adamın bekası için bu ülkenin içine sokulduğu iklimdir. Bugün de bildiklerimizi söylemekten, diktaya karşı mücadele etmekten geri durmayacağız. Tarih pek çok kez gösterdi: halkın gırtlağına basarak var olan iktidarlar silinip gidecektir. Buradan son sözümüz dostlarımızadır: bu korku iklimine karşı birlikte durmak, mücadele etmek, üniversiteyi savunmak gerekmekte. Durmak ve seyretmek ancak geleceği belirsiz bir ülke yaratabilir.” ifadeleri kullanıldı.

19 Mart Pazartesi günü üniversite içerisinde bir grup “Afrin Operasyonunu kutlama” adı altında üniversite içerisinde lokum dağıtmış, savaş karşıtı öğrenciler de bunu protesto etmişti. Bunun üzerine iktidar yanlısı medya savaş karşıtı öğrenciler hedef göstermişti. AKP Gençlik Kolları da Boğaziçi Üniversitesi önünde bir basın açıklaması yaparak savaş karşıtı öğrencilere ‘terörist’ demişti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Doğu Guta'daki cihatçılar Harasta'yı boşaltacak

SONRAKİ HABER

Hayati Yazıcı, ‘Saadet Partisi ile ittifak’ sorusuna yanıt verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...