21 Mart 2018 16:47

ABD polisi: Austin şüphelisi intihar etti

ABD'nin Austin kentinde bir dizi bombalı saldırı düzenleyen bombacının, kendisine ait otomobildeki patlama sonucu öldüğü bildirildi.

Paylaş

Son bir ayda Teksas eyaletinin Austin kentinde bir dizi bombalı saldırı düzenleyerek kentte büyük panik yarattığı açıklanan bombacının güvenlik güçlerinin izini bulması üzerine üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirip intihar ettiği açıklandı.

Austin Polis Şefi Brian Manley düzenlediği basın toplantısında son 24-36 saatte şüpheliye çok yaklaştıklarını ve şüphelinin aracını Austin yakınlarındaki bir otelde tespit ettiklerini belirtti.

Tutuklama için diğer yetkilileri bekledikleri sırada aracın hareket etmeye başladığını ve aracı takip ettiklerini anlatan polis şefi şüphelinin kullandığı aracın yol kenraındaki bir hendeğe girdiğini belirtti. Polis Şefi Manley ardından SWAT timinin araca yaklaşması üzerinde şüphelinin aracın içinde kendini patlatarak intihar ettiğini açıkladı.

BOMBALI SALDIRILARDA IRKÇILIK ŞÜPHESİ

Yetkililer aldığı yaralar sonucu hayatını kaybeden şüphelinin 24 yaşında bir beyaz erkek olduğunu açıkladı. Ancak şüphelinin kimliği veya Austin’de yaşayıp yaşamadığı konusunda bilgi verilmedi.

2 Mart’tan bu yana Austin’deki 4 bombalı paket saldırısında 2 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Paketlerin 3’ü özellikle azınlıkların yaşadığı mahallelerdeki evlerin kapılarına bırakılmıştı. 

CNN  ölen ya da yaralanan kişilerin Afikalı Amerikalı ve Hispanik olduğunu belirterek bazı kent sakinlerinin saldırıların arkasında ırkçı düşüncelerin rol oynadığı yönünde endişelerini açıkladığını belirtti. 

Salı günü ise San Antonio kenti yakınlarında kargo şirketi FedEx’e ait bir dağıtım bürosunda bir pakete konulan bomba patlamış Austin’deki FedEx bürosundaki patlamamış haldeki  bomba ise etkisiz hale getirilmişti.

Polis Şefi Manley Austin’deki bombalı saldırıların arkasında intihar eden şüphelinin olduğunu düşündüklerini ancak saldırıları gerçekleştirme nedeni ya da saldırıları tek başına yapıp yapmadığı konusunda henüz net bilgileri olmadığını vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İddialara karşı görüşler

SONRAKİ HABER

Mezun artıyor işsizlik azalmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...