05 Nisan 2011 12:03

Erdoğan’ın hedefinde BDP vardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP’nin “Gerilim, tahrik siyaseti ile istismarı propaganda yöntemi benimsediğini” öne sürdü. Erdoğan partisinin grup toplantısında, adeta seçim mitinginde gibi konuşarak, BDP’nin “Gerilim, tahrik siyaseti ile istismarı propaganda yöntemi benimsediğini” savunarak, “Yapılan sivil it

Erdoğan’ın hedefinde BDP vardı
Paylaş

TEK TARAFLI BÜYÜME VERİLERİ

Erdoğan’ın konuşmasında ekonomi konularında öne çıkan başlıklar arasında “ekonomik büyüme” verileri de yer aldı. “Büyüme oranında Avrupa’da ve OECD ülkeleri arasında Türkiye birinci sırada”, “Türkiye’nin yüzde 8.9 gibi yüksek bir oranda büyümüş olması, ülkemiz adına hem gurur hem de umut verici olmuştur” ifadelerini kullanan Erdoğan’ın konuşmasında bu büyümenin sürecinin sermaye ve emekçiler açısından ne gibi sonuçları olduğu ise yer almadı.
“Orta Doğu’daki, Kuzey Afrika’daki gelişmelere en başından itibaren tamamen ilkelerimiz doğrultusunda baktık ve bakmaya devam ediyoruz” diyen Erdoğan, konuşmasında CHP’nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a da yanıt verdi.

BAYKAL’A YANIT

Erdoğan, Baykal’a yanıt verirken şu ifadeleri kullandı: “CHP hâlâ 1940’lı yıllarda... Kendi iç çekişmelerinden milletin derdine deva olamadılar. Eski Genel Başkanlarının durumu hepimizin malumu. Şimdi bakıyorsunuz, kendisine menfaat devşirmek için bana ‘ulan’ falan deme haddini kendinde buluyor. Ben senin seviye inip cevap vermem. Adaylığı garantiye almaya çalışıyor galiba...
CHP, il başkanlarının illerde valilik yaptığı dönemleri gösterdi bu millete... Bunların demokrasi anlayışı bu... Bunlar demokrasiyi böyle tanıdı.
Seçim sandığı ufukta göründü. CHP’nin aklına millet geldi.”

VEKİLLERE ‘DARILMAYIN’ MESAJI

Başbakan Erdoğan, 23. Dönem son grup toplantısının kapalı bölümünde mevcut milletvekillerine bu dönem üçüncü olanlardan da bazılarının listeye alınmayacağını açıkladı. “Bir dönem ara verileceği için bazı tecrübeli arkadaşlara ihtiyaç olacak. Listeye almadığım arkadaşları genel merkezde değerlendireceğim” diyen Erdoğan kapalı grup toplantısında milletvekillerine bir kez daha “darılmayın küsmeyin kırılmayın” mesajını verdi.

Erdoğan, TBMM’de AKP Grup toplantısının basına kapalı bölümünde milletvekillerine çeşitli nasihatlerde bulundu. Milletvekili listelerini belirlemek üzere kurulan komisyonların çalışmasından bahseden Erdoğan komisyonların şu ana kadar yaklaşık 5 bin aday adayından 4 binini elediklerini şu anda önlerinde bin 100 tane aday adayı olduğunun da bilgisini verdi. Erdoğan, milletvekili listesini hazırlarken bu dönem üçüncü dönemi olacak bazı mevcut milletvekillerini de geri çekeceğini bu dönem listeye koymayacağını söyledi. Erdoğan sözlerinin gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Biliyorsunuz tüzüğümüz gereği ben ve pek çok arkadaşımın bu dönem son dönemi. Ben bir sonraki dönem aday olmayacağım ancak bu dönem üçüncü dönemi olacak pek çok arkadaşı da geri çekiyorum. Listeye koymayacağım çünkü önümüzdeki dönemde pek çok arkadaşa ihtiyaç olacak. Onun ötesinde listeye girmeyen küsmesin, darılmasın, kırılmasın. Herkesin mutlaka bir görevi olacak. Herkese görevler yükleyeceğiz” (ANKARA)


BAYKAL’DAN ‘ULAN’ ÖZRÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na para kaynağını soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘ulan’ sözüyle çıkışan Deniz Baykal özür diledi.

Erdoğan’a Deniz Feneri’ni hatırlatan Baykal, “Ulan senin haram yediğin paraları kesecek, onların tümünü milletin ihtiyacına ayıracak” sözlerinin ardından gündeme oturmuştu.

Bugün o sözler üzerine tekrar açıklama yapan Baykal, “Ulan sözü için kamuoyundan özür diliyorum. Üslubumla Başbakanı üzmemeye özen göstereceğim” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Baro: Anadilde savunma hakkı kutsaldır

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Kürtler devletin imamının arkasında saf tutmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...