Newroz ateşi pek çok kentte 'halklar kazanacak' şiarıyla yakıldı

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin'de on binlerce kişi Newroz alanlarını doldurdu.

21 Mart 2018 07:57
Son Güncellenme Tarihi: 21 Mart 2018 15:56
Paylaş

İstanbul Bakırköy’de "Faşizm kaybedecek halklar kazanacak" şiarıyla bir araya gelen kitle Newroz’u kutluyor. İzmir'de de on binlerce kişi alanları doldurdu. Arama noktalarında pankartlara el konuldu, gözaltına alınanlar oldu. 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bakırköy Halk Pazarı’ndaki Newroz kutlaması sebebiyle güvenlik güçleri, İncirli Metrobüs durağından kutlamanın yapılacağı alana kadar geniş güvenlik önlemleri aldı. Kutlamanın yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı alanına girişler iki ayrı noktadan yapıldı.

DEMİRTAŞ ATKISINA YASAK

Sabahın erken saatlerinde Newroz alanına gelen halk, “alanda arama olduğu” gerekçesi ile bariyerlerde bir süre bekletildikten sonra alana alındı. Alana puşi ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın atkısı ile girmek isteyenler polis engellemesi ile karşılaştı.

İstanbul Newroz
Fotoğraf: Eylem Nazlıer

KIYAFETLERİNİ ÇIKARARAK ALANA GİRDİ

Öte yandan üzerlerindeki yöresel kıyafetler bulunan 2 kişi de polis noktasından içeri alınmadı. Bunun üzerine üzerindeki kıyafeti çıkartan bir kişi alana alırken diğeri ise kıyafetini çıkarmadığı için alana alınmadı. 

İstanbul Newroz
Bir kişi polis yöresel kıyafetiyle alana girmesine izin vermeyince kıyafetini çıkararak alan girdi. 

Alanı dolduran halk sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Öte yandan sahneye kurulan dev barkovizyondan Diyarbakır Newroz alanı canlı olarak gösteriliyor.

81 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Nweroz gözaltı
Fotoğraf: Hayri Tunç

Newroz alanına girerken oluşturulan arama noktalarında ve miting bitiminde toplam 81 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan bir kişi de "biji berxwedan kobane " atkısı yüzünden gözaltına alındı. 3'ü çocuk 40'ı kadın 81 kişiden bazıları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilenlerin Vatan Caddesi'nde bulunan çeşitli şubelerdeki işlemleri devam ediyor. 

İstanbul Nweroz gözaltı
Fotoğraf: DHA

NEWROZ ATEŞİ YAKILDI

Bakırköy Halk Pazarı’ndaki Newroz kutlaması, yaşamını yitirenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Avusturya İşçi Marşı ile hazırlanan sinevizyon gösteriminin izletilmesinin ardından protokoldeki isimler Newroz ateşini yaktı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Halkların Demokratik Kongresi, Emek Partisi, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Devrimci Parti, Sosyalist Dayanışma Platformu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Emekçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkevleri, Devrimci Hareket/ Demokratik Çerkeş Girişimi, Başlangıç Kolektifi, Hubyar Sultan Vakfı, Kaldıraç Dergisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun ortak hazırladığı Newroz metni Türkçe ve Kürtçe okundu. Metnin Türkçesini EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros okudu.

‘NEWROZ EŞİTLİK ÇAĞRISIDIR’

Barbaros, “Bu ülkede yaşayan bütün halklar, bütün ezilenler olarak bize acı, yoksulluk, eziyetten başka bir şey vadetmeyen düzenden kurtulmak için, birbirimizin ellerini bırakmadan yürüyeceğimizi bir kez daha ilan etmek için toplandık. Bizi milliyetlerimize, inançlarımıza, mezheplerimize göre bin parçaya bölerek yönetenlerin; bizi birbirimize düşmanlaştırmak için her gün nefret aşılayanların; toplumun bir kesimini makbul, bir kesimini de ikinci sınıf ilan edenlerin şoven oyununu bozmak için bir araya geldik. Çünkü Newroz halkların eşitlik çağrısıdır” açıklamalarında bulundu.

‘ARTIK YETER DEMEK İÇİN BURADAYIZ’

Barbaros, “Ağır silahlarıyla, topları tüfekleri ve paralı askerleriyle bölgede cirit atan emperyalistler ve paralı çeteleri; halklar kendi kaderlerini tayin edemesinler diye bölgeyi kan gölüne çevirdiler. Hemen barış istiyoruz. İnsansız hava araçları, F-16'ların, mayınların ve bombaların; işbirliği yapmış devletlerin ölüm kusan oyuncaklarıyla çocukların geleceği kararmasın diye artık yeter, edi bese demek için sesleniyoruz" dedi.

Barbaros konuşmasını şöyle sürdürdü: “O halde vazgeçmek yok, o halde yılmak yok, o halde geri adım atmak yok. Çünkü Newroz ateşi halkların özgürlüğe adağıdır. Biz yoksullar, işçiler, emekçiler, dili-sözü yasaklılar... Susturulmak için sürekli OHAL’Iere maruz bırakılanlar; biz; alınterinden başka zenginliği olmayan sade insanlar; biz; kimliği yüzünden olağan suçlu ilan edilenler; biz; her dilden her dinden rengârenk yurttaşlar bu zulüm düzenini yıkacağız. Taleplerimizi Newroz'dan 1 Mayıs'a hep birlikte taşıyacağız. Pankartlarımızı Newroz alanlarından 1 Mayıs alanlarına dalgalandıracağız. Söz veriyoruz. Bütün mücadele alanları bizim şarkılarımızla coşacak. Çünkü Newroz kardeşlik halayıdır; isyanın ateşidir. Yakın ateşi, kurun özgürlüğün halayını.” 

Barbaros’un ardından HDP İstanbul Yöneticisi M. Ali Soysal Kürtçe açıklamayı okudu.

'YA ÖZGÜRLÜK YA DA ONURLU BİR ŞEKİLDE ÖLECEĞİZ’

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de Kürtçe bir konuşma yaptı. Cizre'den İstanbul Newroz’una katılan Birlik, Nusaybin, Şırnak ve Cizre'den selam getirdiğini söyleyerek sokağa çıkma yasaklarında hayatını kaybeden Taybet İnan ve Mehmet Tunç'u da andı. Birlik şunları söyledi: “Bugün Afrin de gençlerimizin kanını döküyorlar. Kan dökücüler iyi bilsin her gencimiz kan emici Dehak'a karşı Demirci Kawa'ya dönüşmüştür. Tanklarınız, toplarınız bu halk karşısında durmaz. Biliyoruz özgürlük kolay değil. Öcalan'ın dediği gibi ya özgürlük ya da onurlu bir şekilde öleceğiz.” 

‘ÖLÜMLER OLMASIN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ’

Newroz’da HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de söz aldı. Afrin operasyonunu eleştiren Koçyiğit, hükümetin içeride ve dışarıda eşitlik, özgürlük, barış ve emek mücadelesi veren Kürtlere yönelik saldırılarını arttırdığını söyledi.

Çözüm sürecinde ölümlerin olmadığını hatırlatan Koçyiğit, “Şimdi her gün bu ülkenin dört bir yanına cenaze geliyor, analar ağlıyor. Biz bu ölümler olmasın diye mücadele ediyoruz” dedi. “Gün yan yana durma günü” diyen Koçyiğit, “Gün mücadele günüdür. Gün faşizme karşı el ele, omuz omuza durma günüdür. Siz burada oldukça, siz bu meydanları doldurdukça birileri ah ediyor” ifadelerini kullandı. 

TEMELLİ: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Koçyiğit’in ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de bir konuşma gerçekleştirdi. Afrin operasyonunu eleştiren Temelli, “Bu savaşı ancak halklar durdurabilir, emekçiler durdurabilir. Bu savaşa ancak bizler dur diyebiliriz, yan yana gelerek mücadelemizi yükselterek durdurabiliriz.” dedi. “Umudumuzla kararımızla mücadelemizi sürdürüyoruz.” diyen Temelli, “Dönen dönsün biz barış yolundan dönmeyiz. Biliyoruz biz haklıyız, biliyoruz ki biz kazanacağız. Mutlaka kazanacağız.” ifadelerini kullandı. 

SLOGAN ATANLARA DARP VE GÖZALTI

Mitingin bittikten sonra çıkışta slogan atanlara polis saldırdı. Polis çok sayıda kişiyi darbederek gözaltına aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

İstanbul Newroz
Fotoğraf: Eylem Nazlıer

 


İZMİR'DE COŞKULU NEWROZ

İzmir'de Newroz Mitingi HDP'nin çağrısı ile Gündoğdu Meydanı'nda kutlandı. 

Öğle saatlerinde ilçe meydanlarında bir araya gelen halk otobüslerle alana geldi. Meydanda yoğun güvenlik önlemleri alınırken alana bu sene sadece tek kapıdan giriş yapılabildi. 

HERŞEY ARANDI, EL KONULDU

Alsancak tarafından giriş yapılamadı. Alana sarı, kırmızı, yeşil fularlar, yöresel kıyafetler, Selahattin Demirtaş fotoğraflı atkılar alınmadı. 

İzmir Newroz
Renkleri tehlikeli bulunan oyuncaklar da alana alınmadı. 

KADINLAR İÇ ÇAMAŞIRINA KADAR ARANDI

Arama noktalarındaki kabinlerde iç çamaşırlarına kadar aranan kadınlar oldu. Ayrıca Suruç'ta katledilen gençlerin  fotoğrafları alana alınmadı.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sanatçılar için yöresel kıyafet getiren bir kişi gözaltına alındı. Arama noktalarında toplamda 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

EMEP PANKARTI ALANA ALINMADI 

Alana “Newroz Faşizme Karşı Halkların Baharıdır”, “Ceseratı Bulaştıralım. Umudu Büyütelim”, “Faşizme Dur Diyoruz. Örgütlenerek Özgürlüğe Yüüyüyoruz” ve “8 Mart'tan Newroz'a Özgürlük için Alanlardayız” pankartları asıldı. Mitinge emek demokrasi güçleri de katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Emek Partisi üyeleri “Faşizme Ölüm Halka Hürriyet”, “Faşizm Yenilecek Direnen Halklar Kazanacak” ve “Biji Newroz, Newroz Piroz Be” sloganları ile alana yürürken Emek Partisi'nin “Savaşa ve Tek Adama Hayır” yazan pankartı alana alınmadı. KESK İzmir Şubeler Platformu ise alana “Zulme Zorbalığa ve Yolsuzluğa Karşı Eşitlik Özgürlük Barış ve Adalet için Yaşasın Newroz” pankartı ile girdi. 

DİSK, TMMOB, ÖDP, Yeşil Sol Parti, SYKP, Halkevleri ve Konak Kent Konseyi üyeleri de alanda idi. (İzmir/EVRENSEL)


ANKARA NEWROZ'UNDA  'BARIŞ TALEBİ' ÖNE ÇIKTI

Ankara Newroz'u Kolej Meydanı'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. "Eşit, özgür, demokratik, barış dolu bir yaşam için Newroz kutlu olsun"denildi. Newroz kürsüsünde ise 10 Ekim Ankara katliamı'nda yitirilenler ve geçen yıl Diyarbakır Newroz'un da öldürülen Kemal Kurkut'un resmi yer aldı. Newroz için ortak hazırlanan metin Kürtçe ve Türkçe okundu. Türkçesini okuyan EMEP Ankara İL Başkanı Fikret Aslan, “ Bedeli ne olursa olsun doğruları söylemeye devam edeceğiz. Asla diz çökmeyeceğiz. Zulme boyun eğmeyeceğiz. Direneceğiz. Mutlaka kazanacağız. Bahar'ınız Bayram'ınız kutlu olsun!” dedi. Demirci Kawa'nın heykelinin yıkılmasına karşın ise, “Newroz, Kawa'ların heykelini yıkanların değil, yapanların bayramıdır” ifadesi kullanıldı.
 
Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri Newroz’u coşkuyla kutladı. Kolej Meydanı’nda Ankaralılar siyasi partiler, sendikalar, dernek ve sivil toplum örgütlerinin ortak çağrısıyla bir araya geldi. Ankara Newroz'unda, "Eşit, özgür, demokratik, barış dolu bir yaşam için Newroz kutlu olsun" denildi. EHP, EMEP, ESP, DAD, Devrimci Parti, Devrimci 78'liler, DİSK, HDK, HDP, İHD, Kaldıraç, AKA-DER, KESK Şubeler Platformu, ÖDP, SEP, SODAP, SYKP, TÜM EMEKLİ-SEN ve YSGP’nin çağrısıyla alana gelenler, özgürlük ve barış için halaylar çekti, türküler söyledi. Kadınlar rengarenk kıyafetleriyle alanı doldururken, öne çıkan talep ise barış oldu. OHAL'e rağmen alanda emeğin, barışın, özgürlüğün sesini yükseltmek, kardeş ve eşitçe bir yaşamı savunmak için mücadele ve direniş vurgusu yapılırken, "mutlaka kazanacağız" denildi.

Ankara Newroz
Ankara'da  Newroz ateşi

10 EKİM'DE 'BARIŞ' DİYENLER NEWROZ KÜRSÜSÜNDE

Ankara Newroz'unda, barış özgürlük demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. 10 Ekim Ankara Katlimamı'nda yaşamını yitirenlerin resmi asıldı. Geçtiğimiz yıl Diyarbakır Newroz'unda yaşamını yitiren Kemal Kurkut'un resmi de kürsüde yerini aldı. Mitingin çağrıcı örgüt temsilcileri kürsüyse çıkarak alanı selamladı. 

Mitingin düzenleyici örgütleri adına konuşan HDK Ankara Eş Sözcüsü Nur Aytemur, Newroz'un Ortadoğu halkının direniş bayramı, barışın, özgürlüğün sembolü olduğunu belirtti. Aytemur, "Kawa'yı bir heykelden ibaret sananlar, Kemal Kurkut'u katledenler, bunları unutacağımızı sananlar; bilsinler ki onların direnişlerini yaşatacağız. Newroz kutlu olsun" dedi.

'NEWROZ: KAWA'NIN HEYKELİNİ YIKANLARIN DEĞİL YAPANLARIN BAYRAMI'

Ortak metin Kürtçe ve Türkçe okundu. Metnin Türkçesini okuyan EMEP Ankara İL Başkanı Fikret Aslan, Newroz'un zulme karşı direniş ve dirilişin sembolü olduğunu vurgulayarak ezilenlerin, mazlumların eşit koşullarda kardeşçe ve barış içinde yaşamın ifadesi olduğunu belirtti. Aslan "Newroz, Kawa'ların heykelini yıkanların değil, yapanların bayramıdır. Newroz faşizme karşı Halkların Bayramı ve baharıdır. Kutlu olsun"dedi. İktidar için ülkenin dipsiz bir karanlığa çekildiğini vurgulayan Aslan, iktidar uğruna her türlü keyfiliğe imza atanların beka sorunu olduğunu belirtti. OHAL olmadan ülkenin yönetilemediğini belirten aslan, kamplaştırıcı ve tektipçi politikalarla ülkenin açık cezaevine çevrildiğini kaydetti. Aslan, "Bizim sorunumuz barış, demokrasi, eşitlik, kardeşlik, adalet ve özgürlüktür" dedi. Barış, özgürlük ve demokrasiyi kazanana kadar her yerde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Aslan, "Bedeli ne olursa olsun doğruları söylemeye devam edeceğiz. Asla diz çökmeyeceğiz. Zulme boyun eğmeyeceğiz. Direneceğiz. Mutlaka kazanacağız. Bahar'ınız Bayram'ınız kutlu olsun! Newroz piroz be!” dedi.

TUTUKLU VEKİLLERİN MEKTUBU OKUNDU

HDP İstanbul il yönetiminden Helin Kınay tutuklu milletvekillerinin gönderdiği mektubu okudu. Tutuklu milletvekilleri Leyla Güven, Mehmet Aslan, Figen Yüksekdağ,Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel, İdris Baluken, Ayla Akat Ata imzalı mektupta “Bizler de beton duvarlar arasında yaktığımız Newroz ateşleriyle, zılgıtlarımızla, halaylarımızla, sloganlarımızla katılıyoruz aranıza. Her yer bahar oluncaya, özgürlük bayramında buluşuncaya kadar her yer direniş, her yer Newroz. Hepimizin yeni günü, direniş ve diriliş bayramı kutlu olsun. Newroza we piroz be” ifadeleri yer aldı.

 

YOK, YOK OLSUN DİYE BİRLEŞİK MÜCADELEYE’

HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun tutuklu bulunduğu Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nden gönderdiği mesaj da Kınay tarafından okundu. Hamzaoğlu mesajında, “Newroz ateşinin yüreğimizi daha da ısıttığı bu günlerde dostluğun, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın, demokrasinin ve ekmeğin yokluğunu ortak akıl ve kararlılıkla, birlikte mücadele ederek yok edebiliriz. Buna inancım ve “sorumluluk sahiplerine” güvencim tamdır. Yaşam çok şey demek! Yokun yok olduğu bir ülkeyi, bir dünyayı, hep birlikte yaratabilecek her şeye sahibiz. Hepinizin Newrozu kutlu olsun. Newroz Piroz Be! Başaracağız, başaracağız, başaracağız! Em bi ser kevin. Em bi ser kevin, Em e bi ser kevin! Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız! Em e qezence bikin, em e qezene bikin, em e qezene bikin!” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


ADANA'DA NEWROZ COŞKUSU

Günlerdir mahallelerde ve ilçelerde yapılan Newroz çağrılarının ardından Adana Newroz’u Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.  HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşmacı olarak katıldığı Newroz etkinliğine uzaklıkları 8 kilometreyi bulan Adana’nın çeşitli mahallelerinden insanlar yürüyerek ve araçlarla Newroz alanına ulaştı. Sarı kırmızı yeşil renklerde elbiselerle alana gelen vatandaşlar tertip komitesinin girişimleri ile alana girebilirken başında sarı kırmızı yeşil bandana olduğu için 16 yaşında bir çocuk gözaltına alındı. Newroz'a katılan emekçiler Afrin'e destek sloganları attı. Newroz ateşini barış anneleri yaktı. Newroz’a çeşitli siyasi parti ve kitle örgütleri de katıldı.  

HDP Adana İl Eş Başkanı Masum Eriğ Konuşmasında Newroz'un hakların direnişi olduğunu belirterek halkın Newroz'unu kutladı. Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ve diğer milletvekillerinin mesajı okundu. Mesajda Afrin'e dikkat çekilerek Kürt halkının kendi kaderini belirlemek için her yerde birlik olması gerektiği belirtildi. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebinin vurguladığı mesajda “Kürtler birlik olursa kazanımları da o kadar büyük olacaktır. Newroz bunun için dönüm noktası olabilir” denildi.

HDP MYK Üyesi İlknur Birol, "Newroz Kürdi, Arabi, Farsi, Türki'dir" diyerek tüm bu halklar el ele verdiğinde ortada Dehak'lar kalmayacağını belirterek "Bizi toplarla yere yıktığını sananlar,  buyurun Kawa'lar ayakta dedi.  Bu ülkeyi bahara çıkarmaya söz vermiş bütün emekçilerle birlikte barış demeye devam edeceklerini dile getiren Birol," Biz yoksulluğun, insanın insana zulmettiği düzene karşı yürüyoruz." dedi.  

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen konuşmasına geçen yıl Diyarbakır Newrozu’na giderken öldürülen Kemal Kurkut’u anarak başladı. Newroz'un kutlandığı günlerde Türkiye'nin geleceğinin konuşulduğunu ifade eden Bilgen “Bazıları sanıyor ki ÖSO çeteleri Afrin'e hayrına gitti. Önce İngiltere’den maaş alıyorlardı. Şimdi Türkiye'den alıyorlar. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı birkaç ay önce bunlarla toplantı yaptı. Maaşları ödenmiyormuş. Müsteşar dedi ki 'Yarısı ödendi yarısı sonra ödenecek' Şimdi soruyorum size, Afrin Afrinlilerin mi yoksa 100 dolar için oraya giden yağmacı çetelerin mi?” dedi. Barış demenin cezalandırıldığı bir süreçten geçildiğinde dikkat çeken Bilgen, “Bundan dört yıl önce herkes ‘Analar ağlamasın, çocuklar ölmesin, barış gelsin’ diyordu.  Herkes ‘barış’ diyordu. Akademisyenler ‘analar ağlamasın, çocuklar ölmesin’ diye bildiri yayınladıkları için işlerinden atıldılar. Yetmedi yargılanıp cezalandırılıyorlar” dedi.

ADANA’DA SARI KIRMIZI YEŞİL EŞARP VE FLAMA TAŞIYAN YURTTAŞLAR GÖZALTINA ALINDI

Adana’da Newroz sonrası dağılan vatandaşlardan ellerinde sarı kırmızı yeşil eşarp, flama olanlar polisler tarafından gözaltına alındı. Newroz kutlamasından yürüyerek evlerine giden yurttaşlardan Newroz’la da alakalı olan Kürt halkının geleneksel renklerini taşıyan taşıdıkları en az 5 kişi “Terör örgütü simgesi” taşıdıkları iddiası ile gözaltına alındı. Bir genç yaka paça gözaltına alınırken bir çocuk ailesinin çabalarıyla gözaltından kurtuldu. Müdahalelere rağmen vatandaşlar çarşı merkezinden geçerek mahallelerine dağıldı. Çevik kuvvet polisleri ve yunus ekipleri vatandaşları çarşı merkezine kadar takip etti. (Adana/EVRENSEL)


MERSİN NEWROZU’NDA HDP’Lİ SİYASETÇİLERİN SERBEST BIRAKILMASI İSTENDİ

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Miting Alanı'nda HDP, DTP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından düzenlenen Newroz kutlamasına çok sayıda kişi katıldı. HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da Newroz mitingine katılanlar arasındaydı. Yurttaşlar müzik eşliğinde halay çekti, Kürtçe ve Türkçe sloganlarla barış ve özgürlük talep etti.

Etkinlikte Newroz Tertip Komitesi adına konuşan Hasan Kapıkıran, "Biz bu ülkeyi farklılıkları ile seviyoruz. OHAL'in kaldırılmasını KHK'ler ile ülkemizin idare edilmesini kınıyor, normal yaşama geçilmesini talep ediyoruz. Parti eş başkanlarımızın, milletvekillerinin, belediye eş başkanlarımızın, 5 bine yakın parti üyelerimizin ve gazetecilerin gözaltında olduğu bir ülkede merhamet değil adalet istiyoruz" dedi. Konuşmanın ardından yurttaşlar coşkuyla Newroz’u kutlamaya devam etti. (Mersin)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sultan Kösen, Mardin'deki elektrik kesintilerine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Zülfikarla balkona çıkan Kırşehir Valisi: Kudüs'e de gireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...