20 Mart 2018 14:34
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2018 15:11

Gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in adli kontrolü kalktı

Mesleki faaliyetlerinden yargılanan 6 gazetecinin davasının dördüncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Paylaş

RedHack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri için 323 gün tutuklu kalan gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in haftada iki gün imza atma adli kontrol uygulaması kaldırıldı. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 13 Eylül’e erteledi.

Redhack’in ele geçirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştiren 6 gazeteci hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Derya Okatan, Diken eski Editörü Tunca Öğreten ve BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat hazır bulunurken, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, DİHA muhabiri Metin Yoksu ve gazeteci Eray Sargın katılmadı. Duruşmayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ile sanık gazetecilerin yakınları izledi.

RedHack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri için yargılanan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın “Örgüt propagandası yapmak” ve “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, Tunca Öğreten “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma”, Mahir Kanaat ise “Örgüt üyeliği” iddialarıyla suçlanıyor.

Foto: @dokuz8haber 

13 EYLÜL’E ERTELENDİ

Duruşmada avukatlar, müvekkillerinin el konulan dijital materyallerinin iade edilmesini, haklarındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını ve duruşmadan vareste tutuklanmalarını talep etti. Adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar veren mahkeme, diğer talepleri reddederek, bir sonraki duruşmayı 13 Eylül’e erteledi.

İDDİANAME

İddianamede Öğreten 'FETÖ ve DHKP-C'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', Okutan, Sargın, Yoksu ve Çelik 'örgüt propagandası', Kanaat ise 'örgüt üyeliği' ile suçlanıyor. Öte yandan Kanaat haricindeki isimlere 'bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme' suçlaması da yöneltiliyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİDF Gençlik, ‘İyi iş, iyi eğitim ve iyi bir gelecek’ için buluşuyor

SONRAKİ HABER

Mersin Üniversitesi Eğitim Sen'linin işine son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...