Kocaeli'de Halkevi kapatıldı, 13 üyesi gözaltına alındı

Kocaeli Körfez Halkevi, valilik kararıyla kapatıldı ve 13 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Halkevleri açıklama yaparak 'Bu karar hükümsüzdür' dedi.

20 Mart 2018 13:19
Paylaş

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz aylarında çocuklara yönelik düzenlediği kurslar nedeniyle Körfez Halkevi hakkında kaçak eğitim öğretim faaliyeti yaptığı iddiasıyla kapatma talebinde bulundu. Kocaeli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebini onayladı. Körfez Belediyesi zabıta ekipleri karara ilişkin ihtarı geçen yıl Kasım ayında Körfez Halkevi'ne bildirdi. Halkevi üyeleri mahkemeye başvururken, yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kocaeli Valiliği'nin yayınladığı yeni kararı zabıta ekipleri yeniden Halkevi yöneticilerine iletti. Bugün, Çamlıtepe Mahallesi'nde bulunan Halkevi önünde bir araya gelenler, karara tepki gösterdi. Zabıta memurları, kararı Halkevi yetkililerine iletti.

Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan yaptığı açıklamada, kapatmanın usulsüz olduğunu ve Halkevlerinin gençlere ücretsiz eğitim verdiğini, okullara kadar yerleşen cemaatlerin araştırılması gerektiğini söyledi. Zabıta ekipleri, mühürleme işlemini gerçekleştiremeyince geri çekildi. Polisin müdahalesi ile 13 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı işleminin ardından zabıta mühürleme işlemini gerçekleştirdi. (Kocaeli/DHA)

KOCAELİ HALKEVLERİ: BU KARAR HÜKÜMSÜZDÜR

Eğitim Sen Kocaeli Şubesinde açıklama yapan Halkevleri üyeleri,  gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Açıklamayı okuyan Zeynep Çelik, "Çocuklar özgürce büyüsün diye mücadelemiz devam edecek" dedi.

'YASADIŞI CEMAAT YURTLARINI KAPATIN'

Hukuksuz bir kararla Körfez Halkevleri'nin mühürlenmek istendiğini belirten Çelik, "Zor kullanmaktan, halka saldırmaktan başka bir çaresi olmayan polis ekipleri, içlerinde Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan'ın da olduğu 13 üyemizi hukuksuzluğa direndiği için gözaltına aldı" ifadelerini kullandı. "Kocaeli sınırları içinde kaç merdiven altı tarikat, cemaat yurdu var?" sorusunu yönelten Çelik, "Bir kez daha söylüyoruz, bu karar hükümsüzdür! Ensar Vakfını aklayanlar, yurtları cemaatlere peşkeş çekenler, eğitimi 'Dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz' diyerek gericileştirmeye çalışanlar Halkevleri'ni, bu ülkenin aydınlığını mühürleyemezler. Bu ülke için faydalı bir şey yapacaksanız merdiven altı tarikat yuvalarını, yasadışı cemaat yurtlarını, çocuk istismarının üzerini örten vakıfları kapatın. Halkevleri bu ülkede bilimsel ve laik eğitim için mücadele edendir, çocukların gülüşüdür, çocukların gülüşünü çalamazsınız" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TYS, şiirlerle sokağa çıkacak

SONRAKİ HABER

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden ışıkları söndürmeme eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...