20 Ağustos 2012 09:53

Engelli kız, Kuran’a hakaretten tutuklandı

PAKİSTAN polisi, Kuran’a saygısızlık ettiği iddia edilen 11 yaşındaki zihinsel engelli Hıristiyan bir kızı başkent İslamabad’da gözaltına aldı. Kızın tutuklanmasını talep eden yöre halkı, aksi takdirde ülkenin başkenti İslamad’da yaşayan Hıristiyanların evlerini yakma tehdidinde bulundu.Yetkililer, küçük kızın polisi

Engelli kız, Kuran’a hakaretten tutuklandı
Paylaş

PAKİSTAN polisi, Kuran’a saygısızlık ettiği iddia edilen 11 yaşındaki zihinsel engelli Hıristiyan bir kızı başkent İslamabad’da gözaltına aldı. Kızın tutuklanmasını talep eden yöre halkı, aksi takdirde ülkenin başkenti İslamad’da yaşayan Hıristiyanların evlerini yakma tehdidinde bulundu.
Yetkililer, küçük kızın polisin sorduğu sorulara düzgün bir şekilde cevap veremediğini bildirdi. Kızın ailesi, tehditler üzerine koruma altına alınırken, pek çok Hıristiyan aile de bölgeden kaçtı. Küçük kızın down sendromu hastası olduğu sanılıyor.
Pakistan hükümetinden Paul Bhatti, kızın zihinsel engelli olduğunu ve “Kuran’a bilinçli bir şekilde saygısızlık etmiş olma ihtimalinin pek yüksek olmadığını” söyledi.
Bhatti, “Okuduğum raporlara göre içinde Kuran sayfalarının da bulunduğu bir çöp torbası taşıyormuş. Bu, yerel halkı kızdırdı ve büyük bir kalabalık bir araya gelerek duruma müdahale edilmesini talep etti. Polis, ilk etapta kızı tutuklamak istemedi, ancak Hıristiyanların evlerini yakmakla tehdit eden kalabalık bir grubun baskısı altında kaldılar” dedi. Bakan, Hıristiyanların çoğunlukta olduğu mahalleden 600’ün üzerinde kişinin kaçtığını da sözlerine ekledi.

‘YASALAR DEĞİŞMELİ’

İnsan hakları savunucuları, Pakistan’ın “dine hakaret” yasalarını değiştirmesi için baskı yapmaya devam ediyor. Yasalara göre Kuran’a hakaret eden bir kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırılabiliyor. Dine hakaret etmekle suçlanan çok sayıda kişi öfkeli kalabalıklar tarafından linç edilirken, yasaların yumuşaması gerektiğini savunan siyasetçiler de saldırılara hedef olabiliyor.
Azınlık İşleri Bakanı Shahbaz Bhatti, geçtiğimiz sene dine hakaret yasasının feshedilmesini talep etmesinin ardından öldürülmüştü.
Bhatti’den iki ay önce öldürülen Punjab Valisi Salman Tasir de yasa değişikliği önerisini gündeme getirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Demir Kubbe Mısır sınırında

SONRAKİ HABER

Assange’a Latin desteği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...