20 Mart 2018 11:51

Galatasaray boşalttı, Bakanlık ranta açtı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakırköy Şenlik Mahallesi’nde önceden Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan Metin Oktay Tesislerini imara açtı.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakırköy Şenlik Mahallesi’nde daha önce Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan Metin Oktay Tesislerini imara açtı. Kamuya ait 65 dönümlük alan, Galatasaray’ın tesisi terk etmesinin ardından boş kalmıştı. Spor tesislerinin ve yeşil alanın bulunduğu bölge, bakanlığın kararı üzerine konut ve cami yapılmak üzere ranta açılmış oldu. Yapılan tadilattan önce alan spor ve donatı alanı olarak düzenlenmişti.

İmar tadilatını değerlendiren Eski İBB Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan, “Bu düzenleme ile bölgeye yeni bir yapı  ve nüfus yoğunluğu getirilmiştir. Oysa  bölgede yeterince yoğunluk var ve esas itibari ile altyapıya ve donatı alanlarına ihtiyaç vardır. Yapılan  bu düzenleme yasalara ve imar mevzuatına aykırıdır. Bakanlık asli görevini bırakmış  İstanbul’da bir ilçede parsel bazında plan tadilatı yapıyor. Nasıl bir  anlayış. Kamu yararı taşımayan bu uygulamalara çevre örgütlerinin yanı sıra yerel yönetimlerin de karşı çıkması elzemdir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyeleri baypas ederek karar almaktadır” sözleriyle tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9 yaşındaki çocuk uyuşturucudan zehirlendi

SONRAKİ HABER

Cezaevinde intihar iddiası: Kardeşimin ölümü şüpheli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...