20 Mart 2018 11:38

‘Kemal Kurkut'u vuran polis Newroz’da görev alacak'

Diyarbakır Nevroz'unda üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u öldüren polisin bu seneki Newroz'da da görev alacağı iddia edildi.

Paylaş

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl Newroz’a katılmak için gelen ve arama noktasında polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut, “Kemal’i vuran polis Newroz’da görev alacak” diyerek suçun cezasızlığına dikkat çekti. 

Geçen yıl Diyarbakır Newrozu’na katılmak üzere Malatya’dan gelen ve Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulu arama noktasında polis tarafından öldürülen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencisi Kemal Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut, faillerin serbest dolaştığına dikkat çekerek, adalet beklentilerinin boşa çıktığını söyledi. Katil zanlısı polisin tutuksuz yargılanmasının kendilerine acı verdiğini belirten Kurkut, “Adaletin yerini bulması için herkes elinden ne geliyorsa yapmalıdır” dedi.

‘ACI ÜSTÜNE ACI YAŞATTILAR’

Adalet beklentileri kalmadığını ifade eden Kurkut, bir yıl içerisinde hiçbir şeyin değişmediğini, yüreklerindeki ateşin yanmaya devam ettiğini söyledi. Kurkut, şöyle devam etti:  “Bizi burada aile olarak rencide etmeye çalıştılar. Cenazemizde suyu kestiler. Cenaze aracı vermediler. Mezar yeri vermediler. Taziye çadırı dahi verilmedi. Yani Kemal’in ölümünün acısı yetmezmiş gibi üstüne birçok acı yaşattılar.”

Yeni Newrozlarda kimsenin ölmemesi dileğinde bulunan Kurkut, “Kemal’i öldüren polis Newroz’da görev yapacak. Başka gençlerin öldürülmesini istemiyoruz. Ölümleri gerçekleştiren kişiler hâlâ görevine devam ediyorsa, bu devletin yargısında bir sorun var demektir. Kim olursa olsun vurulan kişi Türk, Kürt, Alevi, Sünni de olsa vurulan kişi sonuçta insandır. Düşünsenize ben sokakta geziyorum, ancak hiçbir polise ve devlet memuruna güvenemiyorum. Çünkü adalet yok. Adaletin olmadığı yerde siz nasıl güven içerisinde yaşayabilirsiniz” diye konuştu.

KEMAL KURKUT'UN VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKILDI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, geçen yıl Diyarbakır Newrozu'nda polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut'un vurulduğu yere karanfil bıraktı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir'den oluşan heyet, geçen yıl Diyarbakır'daki Newroz kutlamasına katılmak üzere Malatya'dan kente gelen ve arama noktasında polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut'un yaşamını yitirdiği yeri ziyaret etti. Kurkut'un vurulduğu yerde kısa bir konuşma yapan Buldan, Kurkut'un annesinin yaptığı çağrıyı hatırlayarak, "Kemal sürekli hafızamızda yer alacak. Yarın Newroz alanına gelirken Kemal'i de kendimizle getireceğiz" dedi. 
 
Buldan, "Kemal'in vurulması kare kare fotoğraflara yansıdı. Güvenlik güçleri AKP ve devletten cesaret alarak bunu yapıyor. Çünkü bu tarz cinayetler faili meçhul kalıyor. Kemal'i öldüren polis ortada iken bütün deliller toplanmasına rağmen bir cezasızlık söz konusudur. Devlet bu konuda bir şey yapmıyor" vurgusu yaptı.
 
Heyet konuşma sonrası Kurkut'un yaşamını yitirdiği yere karanfil bıraktı. (Diyarbakır/MA)  
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: İthalata rağmen et fiyatları neden yükseliyor?

SONRAKİ HABER

9 yaşındaki çocuk uyuşturucudan zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...