Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan için ayağa kalkan hakimlere tepki

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkan hakimleri eleştirerek 'Siz, 3. güç olmaya layık değilsiniz' dedi.

20 Mart 2018 09:25
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2018 09:41
Paylaş

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, hakim ve savcı adaylarının kura töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın salona girmesiyle ayağa kalkan hakimleri eleştirerek, "Vicdan sahibi olun vicdan. Türkiye’nin tarihine saygı duyun. Ne işiniz var ayakta? Ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum; Cübbelerinize iki delik açın, iki de düğme. Düğmelerde sarayın kabartması olsun. İki düğmeyi de ilikleyin, birisi yasama birisi yürütme. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz" dedi.

 

Kılıçdaroğlu'nun konu hakkında kullandığı ifadeler şöyle:

"Erdoğan, içeri girerken bütün hakimler ayakta. Söylemek istiyorum 'Niye ayağa kalktınız bir parti genel başkanı geldi diye?' Her parti genel başkanı geldiğinde ayağa mı kalkacaksınız? Adalet diye bir şey kalmadı zaten. Vicdan sahibi olun vicdan. Türkiye’nin tarihine saygı duyun. Ne işiniz var ayakta? Bunlar yarın senin önüne geldiği zaman ne diyeceksin? ‘Bu benim kuramı çekti, 20 adam öldürsün isterse, ben bunu beraat ettireceğim.’ Adaletin olmadığı bir devlet çöker. Bu zat  sarayda konuşmuş. Ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum. Cübbelerinize iki delik açın, iki de düğme. Düğmelerde sarayın kabartması olsun. İki düğmeyi de ilikleyin, birisi yasama birisi yürütme. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz. Ama onlar diyorlar ki 'Hayır bize birisi talimat versin ona göre karar verelim.' Sen hakim değilsin. Şimdi bir de karar verecekler. 'Saray adına karar verdik.' Ağırlaştırılmış müebbet cezası vereceksin saray adına.”

DİYANET’E ATATÜRK ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu, Çanakkale Savaşı sebebiyle yapılan 18 Mart töreninde okunan hutbede Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine yer verilmemesine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Binlerce şehidin olduğu hutbede siz nasıl kalkarsınız  Atatürk’ü anmaz, bir rahmet, Fatiha okumazsınız. Bu memlekete yazık günahtır. İnsanda biraz inanç olur. Diyanet İşleri Başkanına sormak isterim, kurucunuz Atatürk’ü neden anmıyorsunuz? 1920’lerde harabeye dönmüş camileri devlet bütçesinden ödenekle tamir ettiren Atatürk’ün neden adını anmıyorsunuz” dedi.

‘URUGUAY’DAN ET, İNEK İTHAL EDEBİLİRSİN AMA BU TOSUNCUĞU GETİREMEZSİN’

Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank tarafından dolandırılan vatandaşların parasını Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu’na dava açarak alabileceklerini iddia ederek, “Şimdi bakın bu 77 bin 843 kişiye sesleniyorum. O paranızı rahat alabilirsiniz ama tosundan değil Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu’ndan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. Adalet Bakanı diyor ki onu Uruguay’dan isteyeceğiz. Uruguay’da bizim büyükelçiliğimiz yok. Suçluların iadesine ilişkin bir sözleşmede yok. Ama sen Uruguay’dan beslemesiz et, inek, tosun, öküz ithal  edebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan diğer noktalar şöyle:

ŞAHİN ALPAY KARARI

"Geçtiğimiz hafta Şahin Alpay serbest bırakıldı. AYM kararıyla. Altanlar için niçin bir karar vermedi AYM? Onu da bekliyoruz. Bir yerde hukuksuzluk varsa onu düzeltmek yargının görevidir. Yargı bir yerlerden talimat alıyorsa o yargı değildir. Hitler Almanyasının benzerini Türkiye'de yaşamak istemiyoruz.  

ŞAMİL TAYYAR'IN AÇIKLAMALARI

2017’de şu açıklamayı yaptım: "FETÖ davaları için parası olan, dayısı olan çıkıyor." AKP Milletvekili Şamil Tayyar 'Gaziantep’te FETÖ borsası var,milyon dolarlar dönüyor' diyor. Döner tabi niye dönmesin bastırır parayı tahliye olur.

ŞEKER FABRİKALARININ SATILMASI

Bu iktidar artık çökmüştür. Hiçbir söylemi sağlıklı ve tutarlı değildir. Bunlar yetmiyor gibi Afrin'di terördü derken aradan şeker fabrikalarını nasıl satarız derdindeler. Niye satıyorsun şeker fabrikalarını? AK Parti'nin genel başkanı diyor ki 'Bunlar zarar ediyor.' Bunlar zarar etmiyor Recep bey sen zarar ettiriyorsun. Yavuz Sultan Köprüsü de zarar ediyor onu da sat. Saray'ın 13 günlük parasını versinler hiç bir zarar olmaz. Asıl batak Saray'da. Sat o Saray'ı. Sonra biz 'Yerli ve milliyiz' diyor. Sevsinler senin yerliliğini. Gayri millisin sen.

'ESNAFA GELİNCE KARTAL, RANTİYEYE GELİNCE KUZU'

Suriyelilere 30 milyar dolar harcadılar, nereye harcadınız bu parayı? O parayı da iç ettiler. Türk Telekom’un da borcu var. 4.5 milyar dolar borcu var. Esnafa gelince kartal, rantiyeye gelinci kuzu.

Neredeyse her evde bir işsiz var. Gençlerin işsizliği çok fazla. 24 milyon kişi iş aramak için Türkiye İş Bulma Kurumu’na başvuruyor. Zaman zaman işsizlik rakamları açıklanıyor, o açıkladıkları rakamların çoğu hayali. Ben size gerçek rakamları söylüyorum. Son birkaç yılda bir avuç yabancıya ödedikleri faiz 149 milyar. Borç aldılar içeriden 689 milyar. Ben boşuna mı diyorum bunlar rantiyeci diye. Dünyanın kaynağını bir grup tefeciye ödüyorlar." (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Telefonla öğrencilerini istismar eden müdür yardımcısı açığa alındı

SONRAKİ HABER

Bursa’da eğitim sendikalarından performansa karşı açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...