20 Mart 2018 07:49

Ulaş Özdemir 'Gâhi Saz Gâhi Söz' diyecek

Etnomüzikolog Ulaş Özdemir, 'Gâhi Saz Gâhi Söz' başlıklı solo konseriyle bu akşam Moda Sahnesi’nde olacak.

Paylaş

Solo albümleri ve film müziği çalışmalarının yanı sıra, Forabandit başta olmak üzere, Ali Akbar Moradi, Kayhan Kalhor ve Niyaz gibi pek çok dünya müziği ustasıyla yaptığı uluslararası çalışmalarla tanınan müzisyen ve etnomüzikolog Ulaş Özdemir, “Gâhi Saz Gâhi Söz” başlıklı solo konseriyle sevenleriyle buluşacak. 

KİMİ ZAMAN SAZ, KİMİ ZAMAN SÖZ...

Geçtiğimiz yıl Fransa’da “Âşığın İzleri“ adlı solo albümü ve Türkiye’de “Senden Gayrı Âşık mı Yoktur: 20. Yüzyıl Âşık Portreleri“ adlı kitabı yayınlanan Özdemir, bu iki çalışmadan yola çıkarak konserde dinleyiciyi günümüz ozanlarının dünyasında renkli bir yolculuğa çıkaracak. Kimi zaman sazdan, kimi zaman sözden dem vurarak, âşıkların dizeleriyle günümüze ışık tutacak. 

Müzik icracılığı ve araştırmacılığıyla âşık müziğinin günümüzde tanıtılmasında önemli rol oynayan Ulaş Özdemir, “Gâhi Saz Gâhi Söz” konseri ile âşıkların izinden giderek saz ve sözün eşsiz muhabbetini sahneye taşıyacak. Konser bugün saat: 20:30’da Moda Sahnesi’nde. Biletler Moda Sahnesi'nin internet sitesinden temin edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Halep'in batısında TSK mevzileri bombalandı' iddiası

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan ABD’ye çağrı: Stratejik ortaksak bizimle yürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...