20 Ağustos 2012 09:42

Dev Maden-Sen: İşçi katliamları son bulsun

DEV Maden-Sen, Güney Afrika'da ücretlerinin yükseltilmesi talebiyle greve çıkan 36 maden işçisinin polis saldırısı sonucu yaşamını yitirmesine tepki göstererek: "İşçi katliamları ilk kez olmuyor, ama artık son olsun" açıklaması yaptı. Güney Afrika'da geçtiğimiz günlerde ücretlerinin arttırı

Dev Maden-Sen: İşçi katliamları son bulsun
Paylaş

DEV Maden-Sen, Güney Afrika'da ücretlerinin yükseltilmesi talebiyle greve çıkan 36 maden işçisinin polis saldırısı sonucu yaşamını yitirmesine tepki göstererek: "İşçi katliamları ilk kez olmuyor, ama artık son olsun" açıklaması yaptı. Güney Afrika'da geçtiğimiz günlerde ücretlerinin arttırılması talebiyle grevde olan işçilere polislerin silahlı saldırısı sonucu 36 maden işçisi yaşamını yitirmişti.
Dev Maden-Sen yazılı açıklamasında, daha önce de 10 işçinin benzer şekilde katledildiğini hatırlatarak, katliamları gerçekleştirenlerin yargı önüne çıkartılıp, cezalandırılmasını istedi.
Açıklamada, Güney Afrika Maden İşçileri Sendikasının (NUM) açıklamasında, 36 maden işçisinin yaşamını yitirdiği saldırının, işverenin grev yapan örgütlü sendikayı devreden çıkarmak ve işçilerin "iradesini kırmak" için yapıldığı ifadesine de yer verildi.
NUM'un açıklamasında, işverenin bir kısım işçiye tek taraflı ve "keyfi" tazminat ödediği iddiasına ve bu durumun "yürürlükteki sözleşme düzenine aykırı bir hareket ve el altından bir saldırı" değerlendirmesine yer verilen açıklamada, saldırı kınandı.
"Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi veren işçilerin devletin silahlı güçlerinin saldırısı sonucu yaşamını yitirmesi hepimizi üzmüş ve derinden yaralamıştır" denilen açıklamada, maden işçileriyle dayanışma içinde oldukları bildirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’a bir tasarruf paketi daha geliyor

SONRAKİ HABER

Sakız Adası’nda zarar büyük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...