05 Nisan 2011 11:54

Baro: Anadilde savunma hakkı kutsaldır

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, anadilde savunma hakkının kutsal olduğunu belirterek, Türkiye’de yaşayan bütün halkların Mecliste temsiliyetlerini sağlayabilmesi için seçim barajının düşürülmesi gerektiğini söyledi.Diyarbakır Barosu, Dünya Avukatlar Günü nedeniyle adliye binası önünd

Baro: Anadilde savunma hakkı kutsaldır
Paylaş

Diyarbakır Barosu, Dünya Avukatlar Günü nedeniyle adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamayı Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar yaptı. Aktar, avukatların geçmişten bu yana yaşadığı ekonomik ve mesleki sorunlara değindi. Mutki kazıları ile birlikte yeniden gündeme gelen toplu mezarlar ve faili meçhul cinayetlerin mutlaka aydınlatılması gerektiğine dikkat çeken Aktar, “Toplum geçmişi ile yüzleşmeli. İşlenen suçların sorumluları adalet önüne çıkarılmalı, yargılamaları sağlanmalıdır” dedi. Kişi hak ve özgürlüklerine değinen Aktar, son günlerde sıkça gündeme gelen yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de yeni bir anayasanın yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, oluşacak olan anayasanın çoğulcu ve katılımcı bir yöntemle oluşturulması için ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de yaşayan bütün halkların Mecliste temsiliyetlerini sağlayabilmesi için seçim barajının düşürülmesinin gerekli olduğuna dikkat çeken Aktar, “Anadilde savunma hakkı kutsaldır. Kişi hangi dilde kendisini daha rahat ifade edebiliyorsa o dilde savunma yapması en doğal hakkıdır. Kürtçenin ve ihtiyaç duyulan diğer dillerin kamusal alanda kullanımı sağlanmalıdır” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

DP’den Saadet Partisi’ne çağrı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın hedefinde BDP vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa