20 Mart 2018 04:46
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2018 11:07

Hatay'da Newroz öncesi ev baskınları: 27 gözaltı

Hatay'ın İskenderun, Dörtyol ve Payas ilçelerinde ev baskınlarında aralarında HDP ve EMEP yöneticilerinin de olduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Hatay'ın Dörtyol, İskenderun ve Payas ilçelerinde bu sabah çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendi.

Newroz öncesi yapılan baskınlarda evlerin aranmasının ardından DBP İl Eş Başkanı Abdurrahim Şahin, DBP İskenderun İlçe eş başkanları Fatma Güneş ve Nedim Kaya, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, EMEP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) İskenderun ilçe yöneticisi Belgin Ayrancı, HDP ilçe yöneticileri Aysel Eşiyok, Feyruz Gör, Şirin Aydın, Gülabi Er ve Doğan Bozkurt, İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun ilçe yöneticileri Mahmut Aydıncı ve Reşat Kızılay ve Hasan İlhan, Ömer Uygun, Hülya Ateş ve Musa Alan ile isimleri öğrenilemeyen 9 kişi polis tarafından gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan 27 kişinin İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi.

Gözaltıların Newroz’la ilgili olduğu belirtilirken polisin bir ev araması esnasında “Merak etmeyin en fazla 1-2 gün kalırlar” dediği bildirildi.

GÖZALTILARA TEPKİ 

İHD İskenderun Şubesi Hatay'ın Dörtyol, İskenderun ve Payas ilçelerinde Newroz öncesinde ev baskınları ile gözaltına alınan aralarında Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, DBP İl ve İlçe Eş Başkanları Abdurrahim Şahin ve Fatma Güneş ile Nedim Kaya, HDP ve SYKP yöneticilerinin bulunduğu 27 kişi için basın toplantısı gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı basın toplantısında konuşan İHD İskenderun Şube Eş Başkanı Coşkun Selçuk, gözaltılarla demokrasinin önünün kesilmeye, gözaltı uygulamasının kanıksatılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

‘DEMOKRASİNİN OLMADIĞI TOPLUMLARDA HUZUR OLMAZ’

Hükümet’in darbecilerle mücadele etme iddiası ile getirdiği OHAL’e dayanarak muhaleti sindirmeyi amaçladığını dile getiren Selçuk, “Demokrasinin olmadığı toplumlarda huzurun olması mümkün değildir. Demokrasinin olmadığı, farklı görüşlerin ifade edilmediği yerlerde sosyal ve ekonomik anlamda ilerleme mümkün değildir. Ancak özgür düşünce ilerlemeyi sağlayabilir. Aslolan insan haklarına saygılı demokratik bir yönetim tarzıdır” dedi. Hükümete seslenen Selçuk, “OHAL kaldırılmalı demokratik ilkeleri savunan kurumlar üzerindeki baskıdan vazgeçilmelidir” dedi. OHAL ve düşünce özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Selçuk, “Gözaltına alınan üyelerimizin ve diğer demokratik kurum temsilcilerinin serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.(İskenderun/EVRENSEL)
 

 


 

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Altan için AYM’ye çağrı

SONRAKİ HABER

Avroda yeni rekor 4.8709 lira, dolar 3.94 liranın üzerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa