19 Mart 2018 23:27
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2018 08:11

Newroz öncesi birçok ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı

Newroz öncesinde birçok ilde yapılan ev baskınlarında aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Paylaş

Ankara ve İstanbul’da Newroz kutlamaları öncesinde yapılan ev baskınlarında aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Ankara’da yarın yapılacak Newroz kutlamaları öncesinde “Sosyal medya paylaşımları ve kargaşa çıkaracaklarına yönelik ihbar” gerekçesiyle sabah saatlerinde birçok eve operasyon düzenlendi. Aralarında gazeteci Duygu Erol’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınanlar arasında HDP yöneticisi Sulhattin Değer ile birlikte, Mine Metin, soy ismi öğrenilemeyen Lokman isimli şahısların gözaltına alındığı öğrenildi. Mezopotamya Ajansı Muhabiri Selami Aslan’ın da aynı gerekçe ile arandığı öğrenilirken, HDP Ankara İl Yöneticisi Celal Demir’in evine de baskın yapıldığı ancak Demir’in evde olmadığı için gözaltına alınmadığı öğrenildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

İSTANBUL'DA 16 GÖZALTI

İstanbul'da Newroz öncesi TEM polisleri tarafından 8 ilçede 19 adrese eş zamanlı ev baskınları düzenlendi.

Aralarında, Kadıköy, Sancaktepe ve Kağıthane'nin de bulunduğu 8 ilçe ve 19 adrese düzenlenen ev basınlarında 16 kişi gözaltına alındı.

Doğan Haber Ajansı, gözaltına alınanların Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü aktardı.

VAN'DA ÖĞRENCİ EVLERİNE BASKIN: 20 GÖZALTI

Van'da da sabah saatlerinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerine yönelik ev ve üniversitenin öğrenci yurduna yapılan baskınlarında şuan kadar 20'a yakın öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi. 
 
Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilen kişiler şöyle; Viyan Çiftçi, Serhat Yavuz, Ramazan Yiğit, Mehmet Ağdeve ile soy isimleri öğrenilemeyen Mehmet, Yunus, Ahmet, Bayram. 
 
Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen öğrencilerin Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde tutuldukları belirtildi. 

MANİSA’DAKİ GÖZALTILARDA ÇOCUKLAR DA VAR 

Manisa’da da HDP’ye dönük sabah saatlerinde ev baskınları düzenlendi. –Baskınlarda aralarında HDP Yunus Emre İlçe Eş Başkanı Hasret Çetin ve soyadı öğrenilemeyen Kemal isimli bir yurttaşla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çocukların da olduğu belirtildi. 
 
Gözaltına alınanlarının Manisa İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ve Uncubozköy’de bulunan Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. 

URFA MERKEZ VE İLÇELERİNDE 4 GÖZALTI

Urfa’da da polis birçok adrese baskın düzenledi. Merkez Eyyübiye ilçesi Devteşti Mahallesi’nde İbrahim Halil Sele, Rohat Filat gözaltına alınırken, Ceylanpınar ilçesinde de Kazım Kızılkaya, Fatma Aslan’ın evine polis baskın düzenledi. 
 
Baskın nedeni öğrenilmezken evlerin arama sonucu dağıtıldığı öğrenildi.

GAZETECİ ÖZBEK DE GÖZALTINA ALINDI

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi dağıtımcısı Murat Özbek de Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde sabah saatlerinde dağıtım yaptığı esnada polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Özbek, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çiftlik Bank soruşturmasında 4 kişi daha tutuklandı

SONRAKİ HABER

Dil tek başına mücadele alanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...