19 Mart 2018 13:48

Meral Danış Beştaş'ın duruşması ertelendi

HDP'li Meral Danış Beştaş'ın yaptığı konuşmalar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı dava, ileri bir tarihe ertelendi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın yaptığı konuşmalar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini alenen aşağılama" iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Beştaş katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Beştaş'ın avukatları, müvekkillerinin basın açıklaması sırasında yaptığı konuşmanın kürsü dokunulmazlığı kapsamında girdiğini ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.  
 
Müvekkillerinin beraatını talep eden avukatlar, aksi yönünde karar verilmesi durumunda ise Adana 2. ve 8. Asliye Ceza mahkemelerindeki dava dosyalarının bu dosyayla birleştirilmesini talep etti.

ZİNCİRLEME SUÇ OLUŞTURUP OLUŞTURMADIĞINA BAKILACAK

Mahkeme heyeti ise, Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki iddianamesinin suretini isteyerek, aynı mahkemeye dava dosyasındaki iddianamenin gönderilerek yargılama konusu suçların zincirleme suç kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine yönelik görüş talep edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için 4 Haziran'a erteledi. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hawking'in 'miras' bıraktığı makale çoklu evren gizemini çözebilir

SONRAKİ HABER

Hani’de sivil araca saldırı: 1’i asker 2 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...