Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da girebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da girer oradaki teröristleri de temizleriz.

19 Mart 2018 12:45
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Hakim ve Savcılar Kura Töreni'nde konuştu.  Bugün atanacak olan hakim ve savcı adayları, Binali Yıldırım salona girdiğinde ayağa kalktı. Erdoğan salona girdiğinde ise hep birlikte ayağa kalkarak alkışladı.

Kürsüye gelen Erdoğan konuşmasıın büyük bir bölümünü Afrin operasyonuna ayırdı ve ABD’ye yönelik şu sözleri kullandı: “Fırat Kalkanı Harekatı’nda Obama ile konuştum. Bu harekatı yaptık, siz bizim stratejik otağımızsınız dedikleri halde bizim kendilerinden talep ettiğimiz silahları vermedikleri gibi oyaladılar. Baktık ki olmuyor, biz kendimiz Fırat Kalkanı harekatını yaptık. 140 bin o bölgenin insanı şimdi oraya döndü. Ve oranın güvenliğini de biz sağlıyoruz şimdi. Şimdi Afrin. Biz buraya da gireceğiz dedik ve Afrin’e girdik. Peki bizim dost bildiklerimiz sözlerinde durdular mı? Hayır. Biz paramızla onlardan silah istedik, paramızla bize silah vermediler. Ama terör örgütüne 5 bin TIR silah gönderdiler, 2 bin kargo uçağıyla mühimmat gönderdiler. En son açılan tünellerdeki silah ve mühimmat depolarını gördünüz. Oradan koalisyon güçlerinin silahlarına varıncaya kadar hepsi kullanılmamış vaziyette duruyor. Kime kullanacaklardı bunu? NATO’da beraber oldukları Türkiye’ye karşı." 

‘İKİNCİ BİR KANDİL İNŞA EDİLİYOR’

Afrin operasyonuna dair konuşan Erdoğan Sincar’ı da işaret etti ve “Bir gece ansızın Sincar'a da girer oradaki teröristleri de temizleriz” dedi. “Şu anda da tabi, iş bitti mi derseniz, hayır bitmedi. Zira bütün ÖSO, bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba, şurada burada terörist vesaire bunların aramasını yapıyor. Bu da devam edecek. Bununla kalmayacağız, bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Bizim derdimiz işgal değil. Derdimiz teröristlere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek. Bu teröristlerin hedefi, Kuzey’de ta Doğu’dan Akdeniz’e bir koridor açmak. Biz şimdi ondan kurtulmuş oluyoruz. Böylece çalışmalarımızı kararlı şekilde sürdürüyoruz. Dün Afrin şehir merkezine kontrol altına alınarak Zeytin Dalı harekatının en önemli aşamasını geride bıraktık. Ardından şimdi Münbiç, Ayn El Arap, Tel Abyad, Resul Ayn, Kamışlı şeklinde bu koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar bu süreci devam ettireceğiz. Aynı şekilde Kuzey Irak’taki terör kamplarını da sürekli olarak kontrolümüz altına alarak… Zira merkezi yönetime söyledik. Burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor. Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, eğer kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız.” 

‘YENİ BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR’

“Eğer bunları temizlemiyorsanız bize bırakın, PKK’yı da biz temizleyelim. Dediler ki ‘Biz sıkıntıya düştüğümüzde durumu bildireceğiz’ O gün bugün hala bildirecekler. Sayın başbakanımız görüşüyor, biz görüşüyoruz. Ama çok daha bu iş uzarsa, yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fiorentina, tesislerine Davide Astori’nin adını verdi

SONRAKİ HABER

'Oy karşılığı metro' diyen İBB Başkanı Uysal hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...