20 Ağustos 2012 10:18

Halkevleri üyelerine saldırı: 6 kişi yaralandı

9. Kemalpaşa Halk Festivali'nin sona erdiği gün, Halkevleri üyelerine yönelik faşist saldırı yaşandı.Dün, düğünden çıkan faşist bir grup Halkevlerinin pankartını indirmek istedi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar sonrası grup "Ölürüm Türkiyem" şarkısı söyleyerek  Halkevi binasına

Halkevleri üyelerine saldırı: 6 kişi yaralandı
Paylaş

Dün, düğünden çıkan faşist bir grup Halkevlerinin pankartını indirmek istedi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar sonrası grup "Ölürüm Türkiyem" şarkısı söyleyerek  Halkevi binasına taş ve sopa ile saldırdı.

Olay yerine gelen jandarma faşist gruba müdahale etmeyerek halka biber gazı sıktı. Olaylar sonucu Halkevi üyesi altı kişi yaralı olarak Hopa Devlet Hastenesine kaldırıldı.

Yoldaş Gümüşkaya , Dursun Ali Koyuncu, Tuğrul Kaynar, Burak Çakır, Egemen Şahin ve Melike Ardıç yaralandı. 4 Halkevi üyesi daha sonra Rize'ye sevk edildi. Hastaneye sevk edilen yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Saldırı sonucu Halkevi'nde büyük maddi hasar meydana geldi. Yaşanan saldırının tüm failleri belli olmasına rağmen jandarma yalnızca bir kişiyi gözaltına aldı.

Kemalpaşa'da dün geceden kalan gerginlik bugün hala devam ediyor.Halkın tepkisini çeken bu olay bu olay sabah saatlerinden itibaren yürüş ve sloganlar ile protesto edildi.

Atılan sloganlar arasında 'Kemalpaşa faşizme mezar olacak' ve 'Faşizme Ölüm Tek Yol Devrim' dikkat çekti. (Kemalpaşa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yoksulların kolay öldüğü bir ülkede bir başka sene-i devriye

SONRAKİ HABER

Arınç BDP’yi hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...