18 Mart 2018 20:02
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2018 03:42

Rusya'da oyların yüzde 76.65'ini alan Putin yeniden devlet başkanı

Rusya'da Merkez Seçim Komisyonu, oyların yüzde 99.51’inin sayıldığını, Putin’in aldığı oy oranının yüzde 76.65 olduğunu bildirdi.

Paylaş

Rusya’da milyonlarca seçmen, ülkenin devlet başkanını belirlemek için dün sandık başına gitti. Neredeyse tamamı sayılan oyların yüzde 76'sı mevcut başkan Vladimir Putin'e gitti.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Merkez Seçim Komisyonu, oyların yüzde 99.51’inin sayıldığını, Putin’in aldığı oy oranının yüzde 76.65 olduğunu bildirdi.

Açıklamaya göre, Putin’i yüzde 11.81’le Komünist Parti’den Pavel Grudinin, yüzde 5.67 ile Liberal Demokrat Parti’den Vladimir Jirinovski, yüzde 1.67 ile Sivil İnisiyatif Partisi adayı Kseniya Sobçak izledi.

PUTİN: RUSYA İÇİN ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIZ

Devlet Başkanı Vladimir Putin Kızıl Meydan’da yaptığı zafer konuşmasında, "Ülkemizi başarı bekliyor; Rusya için önemli işler yapacağız" dedi.

"Rusya. Sivastopol. Kırım" konserine gelenlere seslenen Putin, "Bu birliği korumak çok önemli. Diğer adaylara oy veren kişileri de kendi tarafına çekmek çok önemli. Bu birlik bizim ilerlememiz için gerekli" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkanlık seçiminde açılan sadık sayısına göre oyların yüzde 76’sını alırken, yaptığı zafer konuşmasında, "Ülkemizi başarı bekliyor; Rusya için önemli işler yapacağız" dedi.

Kızıl Meydan’da toplanan binlerce kişiye verdikleri destek için teşekkür eden Putin, "Biz büyük bir takımız ve ben de bu takımın üyesiyim. Ülkemizi başarı bekliyor. Rusya için önemli işler yapacağız" diye konuştu.

Putin, ilerlemek için ülkenin her vatandaşının desteğini hissetmenin de büyük önem taşıdığını belirtti.

DÜNYA LİDERLERİNDEN PUTİN'E TEBRİK

Dünya liderleri, Putin’i seçimlerde aldığı oy oranı nedeniyle tebrik etti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Putin’i kutlayan isimler arasında.

Neredeyse 109 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Rusya'nın her bölgesinde dün yerel saatle 08.00'de açılan sandıklar 20.00'de kapandı.

Oy kullanma işlemleri ilk olarak Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka ve Çukotka bölgelerinde başladı. Burada sandıklar önceki gün TSİ 23.00'te açıldı.

Sandıklar en sonsa Rusya'nın Polonya ile Litvanya arasında bulunan bölgesi Kaliningrad'da TSİ 21.00'de kapandı.

Seçimleri binlerce Rus gözlemcinin yanı sıra, 1.500 uluslararası gözlemci izledi.

SEKİZ ADAY YARIŞTI

Rusya'da bundan önceki devlet başkanlığı seçimlerinin yapıldığı 2012'de sadece üç aday yarışmıştı. Bu seçimlere sekiz aday katııldı.

Bu sekiz aday ise şöyle: Rusya'nın mevcut devlet başkanı olan bağımsız aday Vladimir Putin, Rus sosyetesinin tanınan isimlerinden biri olan liberal kadın aday Kseniya Sobçak, Komünist Parti'nin adayı Pavel Grudinin, milliyetçi çizgideki söylemleri ile bilinen Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovskiy, Rusya Halk Birliği partisinin adayı olan ve milliyetçi çizgisiyle bilinen Sergey Baburin, Komünist Parti'den ayrılan bir grubun kurduğu Rusya'nın Komünistleri isimli partinin adayı olan Maksim Suraykin, ekonomi ve ticaret politikaları ile öne çıkan Büyüme Partisi'nin adayı Boris Titov ve liberal Yabloko Partisi'nin adayı Grigoriy Yavlinskiy. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da kadına şiddete karşı kampanya

SONRAKİ HABER

İtalya'da faşizme kafa tutan pirinç işçisi kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...