18 Mart 2018 12:06
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2018 04:14

Eski bakan Hasan Celal Güzel hayatını kaybetti

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde 73 yaşında hayatını kaybetti.

Paylaş

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, dün aniden fenalaşarak, hastaneye kaldırılan, ilk müdahalesinin ardından Ankara'ya sevk edilen eski bakanlardan Hasan Celal Güzel (73), tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Pamukkale ilçesi, Karahayıt Mahallesi'ndeki bir otele fizik tedavi için giden eski bakan Hasan Celal Güzel, dün saat 10.00 sıralarında, aniden fenalaştı. Güzel, ambulansla Denizli'deki özel hastaneye kaldırıldı. Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir nakil beklediği bildirilen Güzel, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorlar, durumu ağır olan Güzel'in hava ambulansıyla Ankara'daki bir hastaneye sevkine karar verdi. Hastaneden ambulansla 11. Komando Tugay Komutanlığı'na götürülen Hasan Celal Güzel, buraya indirilen ambulans helikopterle alınıp, dün öğle saatlerinde, Ankara Güven Hastanesi'ne getirildi. Burada tedaviye alınan Güzel, sabah saatlerinde, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Eski bakan Hasan Celal Güzel'in yaşamını yitirdiği Güven Hastanesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilinen karaciğer yetmezliği, diyaliz gerektiren kronik böbrek yetmezliği ve ileri evre kalp yetmezliği tanıları olan Sayın Hasan Celal Güzel, genel durum bozukluğu ve derin anemi nedeniyle 18 Mart 2018 günü 19.03'te hastanemize kabul edilmiştir. İlk değerlendirme sonucunda septik şok tablosunda olduğu saptanan hasta Genel Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınarak, antibiyotik tedavisi ve diğer destek tedavisi başlanmıştır. Ağır akciğer enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen solunum yetmezliği nedeniyle entübe edilerek izlenmiştir. Uygulanan yoğun tedaviye yanıt vermemiş ve sabah 05.45'te kardiyak arrest tablosu gelişmiştir. Kardiyopulmoner resusitasyona cevap vermemiş ve saat  06.15'te eksitus kabul edilmiştir.

Cenaze namazı yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek Devlet Töreni'nin ardından Hacı Bayram Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacaktır. Merhum, Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedilecektir."

HASAN CELAL GÜZEL KİMDİR

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, 1945 yılında Gaziantep'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çeşitli ekonomik ve sosyal sektörlerde uzman yardımcısı, uzman ve sektör sorumlusu olarak çalıştı.

Başbakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal İşler Bakanlığı, İZDK Genel Müdür Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği ve Müsteşar Yardımcılığı, DPT Genel Sekreterliği ve Müsteşar Vekilliği ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 1983 yılında 38 yaşında Başbakanlık müsteşarı oldu.

Bürokratlığın ardından 1986 yılındaki seçimlerde Anavatan Partisi'nden (ANAP) Gaziantep Milletvekili seçilen Hasan Celal Güzel, Devlet Bakanlığı ve Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlılara İzmir yasağı!

SONRAKİ HABER

Devlet Bahçeli 9'uncu kez MHP'nin genel başkanı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa