20 Ağustos 2012 08:28

Berfin Bahar’ın ağustos sayısı çıktı

BERFİN Bahar’ın ağustos sayısının kapak konusu, Mehmet Ergün’ün “Kerim Sadi ile Nâzım Hikmet” başlıklı incelemesi. Ergün’ün titiz arşiv çalışmasıyla Kerim Sadi ile Nâzım Hikmet’in arkadaşlıklarını ve bilinmeyen yönlerini ilgiyle okuyacaksınız.Doğu Perinçek’in yeni çıkan

Berfin Bahar’ın ağustos sayısı çıktı
Paylaş

BERFİN Bahar’ın ağustos sayısının kapak konusu, Mehmet Ergün’ün “Kerim Sadi ile Nâzım Hikmet” başlıklı incelemesi. Ergün’ün titiz arşiv çalışmasıyla Kerim Sadi ile Nâzım Hikmet’in arkadaşlıklarını ve bilinmeyen yönlerini ilgiyle okuyacaksınız.
Doğu Perinçek’in yeni çıkan kitabı “Türkiye’nin Anayasa Birikimi” bağlamında Okan Gökay Emgengil’in kaleme aldığı “Yol Ayrımındaki Türkiye” başlıklı yazısı, günümüz anayasa tartışmalarına ışık tutarken, Kaan Turhan’ın “Muhafazakar Sanat Tartışması: ‘İğdiş Edilmiş Kültür’” ile Dursun Kablan’ın “Roman Ödüllü Bir ‘Anti-Roman” yazıları da günümüz sanat ve edebiyat tartışmalarına farklı bir boyut getiriyorlar. Direncin ve Zor Günlerin Şairi Hüseyin Haydar ve şiiri üzerine de A. Kadir Paksoy, Öner Yağcı ve Emine Azboz’ın incelemelerini bir paket halinde okuyabilirsiniz. Halit Payza’nın “Yasak Tamceler’in Yasak Tümceleri”; Cazim Gürbüz’ün, “Azerbaycan Şiirinin Zarif Devi: Nebi Herzi” ve Ferhat İşlek’in “Mektuplardaki Edebiyat ve Samim Güner” başlıklı yazılarının yası sıra gene deneme, öykü, şiir ve kitap tanıtımları ile yaz ateşi ve sıcaklığı derginin sayfalarına  sinmiş... (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3 komutana yeni darbe davası

SONRAKİ HABER

Sabitfikir ‘Vampir’ edebiyatına mercek tutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...