17 Mart 2018 14:13
Son Güncellenme Tarihi: 21 Mart 2018 06:47

Kaçırılıp darbedildiğini söyleyen Burak Mengü şikayetini geri çekti

Nevşin Mengü’nün kardeşi Avukat Burak Mengü, 'polis olduğunu söyleyen ekiplerce darbedilip boş araziye bırakıldığı' şeklindeki şikayetini geri çekti.

Paylaş

Gazeteci Nevşin Mengü’nün kardeşi Avukat Burak Mengü, polis olduklarını söyleyen sivil ekiplerce hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilerek bindirildiği araçta darbedilip Dudullu’daki boş bir araziye bırakıldığını iddia etti. Mengü şikayetçi oldu. Polis soruşturması 20 Mart'ta tamamlandı ve polis konuya dair bir delil bulamadığını açıkladı. Mengü'nün ise şikayetini geri çektiği öğrenildi.  

Gazeteci Nevşin Mengü’nün kardeşi Avukat Burak Mengü, sosyal medyadan "Polis kimliği gösterilmeden gözaltı kararı gösterilmeden sivil ekiplerce gözaltına alındım. Nereye diyorum kimse söylemiyor. Kim aldı bilmiyorum neden aldı onu da bilmiyorum" mesajını paylaştı.

Attığın tweet'ten yaklaşık bir saat sonra açıklama yapan Avukat Burak Mengü, “Beni araçta dövüp Ümraniye Dudullu’da boş bir araziye bıraktılar” dedi ve konuyla ilgili daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi. Burak Mengü “Suç duyurusunda bulunmayacak mısınız?” sorusuna ise yanıt vermedi.

Sözcü’nün görüştüğü Emniyet yetkilileri ise Avukat Burak Mengü’ye yönelik bir soruşturma olmadığını, bilgileri dahilinde böyle bir gözaltı işleminin de gerçekleşmediğini söylediler.

Daha sonra gözaltıyla ilgili Twitter’da açıklama yapan Nevşin Mengü, “Bir grup polis olduğunu söyleyen kişi, gün ortasında bir avukatı alıp götürüyor. Tepki gelince tartaklayıp yol ortasında bırakıyor. Emniyetin içerisinde kanun tanımaz bir grup, bir yapı mı var?” diye sordu.

BURAK MENGÜ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

20 Mart günü şikayetçi olan Burak Mengü'yle ilgili polis soruşturması tamamlandı. 

DHA’nın haberine göre; İstanbul polisi Burak Mengü'nün kamera görüntüleri toplandı. Burak Mengü'nün o gün H.K.T. adlı müvekkili ile buluştuğu, Ümraniye'ye gittiği ardından saat 19.00 sıralarında aynı kişi tarafından Levent'te bırakıldığı tespit edildi. Herhangi bir kaçırma ya da darp görüntüsü tespit edilemediği iddia edildi. Burak Mengü'nün ise şikayetini geri çektiği belirtildi. 

NEVŞİN MENGÜ'DEN AÇIKLAMA

Avukat kardeşi Burak Mengü’nün kaçırılıp dövüldüğü iddiasını BirGün'deki köşesine taşıyan Nevşin Mengü, “Büyük bir gazetecilik hatası yaptım” dedi.

Twitter hesabından “Ölecek gibi hissettim” başlığıyla yazılı açıklama yayınlayan Mengü, haber yazarken hep ince eleyip sık dokuduğunu ancak bu kez kardeşine fazla güvendiğini ve hata yaptığını söyledi. Mengü'nün mesajı şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Diyarbakır'da konuştu: OHAL'i biz kaldırdık

SONRAKİ HABER

Londra'da binler ırkçılığa karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...