20 Ağustos 2012 08:26

3 komutana yeni darbe davası

SARIKIZ, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven darbe planlarının yer aldığı, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in günlüklerine ilişkin yürütülen soruşturma hızlandı.Savcılık, Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün Ergenekon davasında tanık olarak ifade vermesinin ardından, Eski Kara Kuvvetleri Komut

3 komutana yeni darbe davası
Paylaş

SARIKIZ, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven darbe planlarının yer aldığı, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in günlüklerine ilişkin yürütülen soruşturma hızlandı.

Savcılık, Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün Ergenekon davasında tanık olarak ifade vermesinin ardından, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’i “darbeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıracak.

İstanbul Başsavcılığı tarafından suç yerinin Ankara olmasından dolayı “görevsizlik” kararı verilerek gönderilen dosya, Ankara Başsavcılığı tarafından da “takipsizlik” kararıyla tekrar İstanbul’a iletildi. Dosyanın tekrar İstanbul’a gönderilmesinin sebebi Ergenekon ve Balyoz planı davalarına ilişkin fiili irtibatının bulunması olarak gösterildi.

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün 3 Aralık 2003’te karargahta kuvvet komutanlarıyla yapılan toplantıda muhtıranın konuşulduğunu ve Aytaç Yalman’ın “muhtıra” istediğini belirtmesinin soruşturmanın delilleri arasında olduğu belirtiliyor. Soruşturmayı yürüten savcılığın, Yalman, Fırtına ve Örnek’e çok yakında ifadeye gelmeleri yönünde gerekli tebligatları göndereceği ifade ediliyor. Savcılığın ifadelerin alınmasının ardından hazırlayacağı iddianamede, şüphelilere “Ergenekon örgüt üyesi” olduğu iddiasını yöneltmesi durumunda, dosyanın Ergenekon davasıyla birleşmesi gündeme gelecek.

Söz konusu soruşturmanın diğer şüphelileri arasında Gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un da yer aldığı belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürkçü: Vicdanım rahat

SONRAKİ HABER

Berfin Bahar’ın ağustos sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...