17 Mart 2018 06:21

PSAKD gözaltılara tepki gösterdi

PSAKD Genel Merkezi, 10 üyesinin dün sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, 10 üyesinin gözaltına alınmasına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, kamuoyuna dernek üye ve yöneticilerini sahiplenme çağrısı yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, 10 üyesinin dün sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmasına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. 

Açıklamada, PSAKD Genel Yönetim Kurulu üyesi Erol Yeter’in de ifade vermek üzere Erzincan’a gittiği sırada Düzce civarında otobüsten indirilerek gözaltına alındığı ifade edildi. Son dönemde PSAKD’nin sayısız saldırıya maruz kaldığı belirtilen açıklamada, “PSAKD genel merkezi, tüm şubeleri, yöneticileri ve üyeleri ile inancını, kurumunu, yaşam alanlarını şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da savundu ve savunmaya devam edecektir” denildi. Açıklamada, kamuoyuna dernek üye ve yöneticilerini sahiplenme çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

10 başlıkta Türkiye ve dünyada yaşananlar (9-16 Mart 2018)

SONRAKİ HABER

Tek tip elbiseye karşı dilekçe veren tutuklulara disiplin cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...