17 Mart 2018 05:23
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mart 2018 10:54

AFP: Afrin'de hastane vuruldu, TSK: Vurmadık

Fransız haber ajansı AFP, 'Türkiye'nin Afrin'de bir hastaneyi vurduğu ve ölenler olduğu' bilgisini paylaştı. TSK, 'hastane vurmadık' açıklaması yaptı.

Paylaş

Uluslararası ajanslar, yerel kaynaklara dayandırdıkları haberde "Türkiye'nin Afrin'de bir hastaneyi vurduğu ve ölenler olduğu" bilgisini paylaştı. TSK ise resmi Twitter hesabından "Hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır" açıklaması yaptı.

ULUSLARARASI AJANSLAR: ARALARINDA 2 HAMİLE KADININ DA OLDUĞU 16 SİVİL ÖLDÜ

Fransız haber ajansı AFP, Kürt Kızılay görevlilerinin hastanenin vurulduğunu doğruladığını ancak ölü veya yaralılara ilişkin bir bilgi verilmediğini aktarmıştı. AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin müdürü Rami Abdel Rahman, "Aralarında iki hamile kadının da olduğu 16 sivil hayatını kaybetti" demişti.

İngiliz Reuters haber ajansı da "hastane vuruldu" haberini Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına dayandırıyordu.

ANF: HASTANEDE SİVİLLER TEDAVİ GÖRÜYORDU

ANF ise hastanenin TSK'ye ait savaş uçakları ile saat 21.00 sularında bombaladığı ve en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. ANF'ye konuşan Afrin Kantonu Sağlık Meclisi Eş Başkanı Ancela Reşo, 'Hastanede çok sayıda sivil tedavi görüyor' dedi.

TSK: HABERLER GERÇEK DIŞIDIR

Haberler üzerine TSK'nın resmi twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır. Zeytin Dalı Harekâtı sivil/masumlara ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde icra edilmektedir."

Twitter hesabından yaptığı bu açıklamanın ardından TSK, yeni bir açıklama daha yaptı.

TSK'nin açıklaması şöyle

"- Bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı,

- Bunların içerisinde hastane binasının da olduğu, söz konusu hastanede bulunan donanım ve malzemelerin teröristler tarafından söküldüğü, kullanılmaz hale getirildiği,

- Bu tür olayların ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir.

Bu tür olaylar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında olumsuz bir algı yaratılmak amacıyla planlı bir şekilde yapılmaktadır.

Zeytin Dalı Harekâtı planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından harekât alanında, en modern harp silah, araç ve gereçleri ile mühimmat, uluslararası hukuka uygun olarak, gecikme pahasına, diğer hiçbir ülkenin göstermediği dikkat ve hassasiyetle, masum insanlara ve çevreye zarar vermeden etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ERDOĞAN: AFRİN’E HER AN GİREBİLİRİZ

Mardin’de konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Afrine girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz" dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Mardin'e gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı Nur Mahallesi'ndeki spor salonun önünde toplananlara seslendi. Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Erdoğan, “Artık an meselesi Afrin’e girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sivillerin yıllık 200 olan mermi hakkı 1000 mermiye çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Bakan Ağbal, savunma ve güvenlik bütçesini artırmakla övündü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...