16 Mart 2018 08:14

Madrid'de göçmen satıcının ölümü protestolara yol açtı

İspanya'nın başkenti Madrid'de göçmenler, polis tarafından kovalanırken yığılıp kaldığını söyledikleri Senegalli sokak satıcısının ölümünün ardından polisle çatıştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, göçmen nüfusunun yoğun olduğu tarihi Lavapiés mahallesindeki çatışmada 10'u polis 29 kişi yaralandı.

Madrid polisinden İspanyol Efe haber ajansına yaptığı açıklamada, 6 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Perşembe akşamı yerel saatle 21:00'de başlayan çatışmaların 4,5 saat sürdüğü ve sokak sokak yayıldığı belirtiliyor.

Protestocular bir motosikleti ve çöp kovalarını ateşe verdi, polise taş attı. Polis ise protestoculara plastik mermiyle müdahale etti.

Otobüs durakları ve banka şubeleri de zarar gördü.

ACİL YARDIM ÇALIŞANLARI: ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

Acil yardım çalışanları, 30'larının ortasında olduğu söylenen Mmame Mbage'nin bilinçsiz bir halde sokakta yatarken bulunduğunu ve kalp krizinden öldüğünü söyledi.

Protestocular, Mbage'nin İspanya'ya botla 12 yıl önce ulaştığını söylüyorlar.

Mbage'nin çanta ya da parfüm satarak geçindiği ve ailesine para gönderdiği belirtiliyor.

25 yaşındaki Senegalli sokak satıcısı Modou, Fransız AFP ajansına yaptığı açıklamada, "Polis geldi ve onu Sol'dan Lavapiés'e motorsikletle kovaladılar. En sonunda burada öldü" dedi.
Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena, olayla ilgili soruşturma başlatılacağını açıkladı. (DIŞ HABERLER)
 

Evrensel'i Takip Et