16 Mart 2018 06:29

İzmir’de sendikacılar gözaltına alındı

İzmir'de KESK'lilere yönelik yapılan operasyonda 3 kamu emekçisi gözaltına alındı. 

Paylaş

İzmir'de KESK üyelerinin evlerine bu sabah operasyonlar düzenledi. Edinilen bilgilere göre, Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Şube yönetim kurulu üyesi Recep Temel ve Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube'nin eski başkanlarından İdil Uğurlu gözaltına alındı. 

Gözaltıların gerekçesi belirtilmezken 'ihbar olduğu ' söylendi. 3 KESK üyesi evinde yapılan aramaların ardından ifade işlemleri için Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Gözaltı sayısının artması bekleniyor. Gözaltıların Newroz öncesi yapılan operasyonlarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

TÜM BEL-SEN: ÇAĞDAŞ YAZICI VE RECEP TEMEL SERBEST BIRAKILSIN

İzmir'de sabah saatlerinde KESK üyelerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ile Tüm Bel- Sen İzmir 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyesi Recep Temel'in ihbar iddiaları üzerine gözaltına alınmasının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Tüm Bel- Sen 1 Nolu Şube'nin yaptığı açıklamada, "12 Eylül’ün baskıcı ve otoriter rejimini miras alanlar, Ohal’de Buhal’de de hiçbir koşulda susmayan KESK’i yine hedef aldı. AKP’nin OHAL’i temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak, muhalefeti korkutmak ve sindirmek için kullandığını tekrarlamak bile gereksiz bir hal almıştır. Bu türden çabaların bizleri korkutacağı ve sindireceğini düşünenler yine yanılmaktadır" denildi.

Bu şekilde bir yandan sendikanın kriminalize edilmek bir yandan da gözdağı verilmek istendiğini belirtilen açıklamada, saldırıların sadece gözaltılar ve tutuklamalarla sınırlı kalmadığını, herkesi birer muhbire dönüştürerek kimsenin kimseye güvenmediği bir ortam yaratılmak istendiğini vurgulandı.

Yazıcı ve Temel'in aralarında olduğu gözaltıları kınadıklarını belirtilen açıklamada son olarak, "Sendikal alandaki tüm mücadelesini emekten yana sürdüren ve daha demokratik bir ülke için çaba gösteren tüm arkadaşlarımızın su gibi berrak olduğuna inanıyor ve hukuksuz gözaltıların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarımızı  ve dostlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IMF Türkiye için büyüme öngörüsünü yüzde 4.3'e yükseltti

SONRAKİ HABER

'Madonna'nın adı subliminal uyuşturucu mesajı içeriyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa