16 Mart 2018 03:57

Alman meclisinde Türkiye'ye Afrin eleştirisi

Almanya’da Federal Meclis’te düzenlenen Afrin ile ilgili oturumda Türkiye'nin Afrin operasyonu devletler hukukuna aykırı olmakla eleştirildi.

Paylaş

Almanya’da Federal Meclis’te düzenlenen Afrin harekatıyla ilgili tartışma oturumunda iktidar ve muhalefet partilerinden milletvekilleri Türkiye'nin operasyonunu devletler hukukuna aykırı olmakla eleştirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Federal Meclis’te dün Türkiye’nin Afrin operasyonuna ilişkin muhalefetteki Yeşiller, Sol Parti, Almanya için Alternatif (AfD) ve Hür Demokrat Parti (FPD) tarafından sunulan önergeler tartışıldı.

Oturumu izleyenler arasında Türkiye'nin  Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da vardı.

Alman meclisindeki oturumda söz alan muhalefet partilerinden vekillerin yanı sıra koalisyon partileri Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) milletvekilleri de, Türkiye'nin Afrin operasyonunun devletler hukukuna aykırı olduğunu dile getirdi. Muhalefet partilerinden milletvekilleri ise Alman hükümetinin Türkiye'nin tutumunu açık bir şekilde uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirerek kınamamasını eleştirdi. Yeşiller ve Sol Partili vekiller ise "Türkiye'ye silah ihracatı ve silahların modernizasyonuna kesinlikle son verilmesi” yönünde görüş bildirdi. (DIŞ HABERLER)

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 {{347743}}

ÖNCEKİ HABER

YSK: 357 milyon zarf basıldı

SONRAKİ HABER

Doğu Guta'dan en az 10 bin sivil ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...