15 Mart 2018 16:15

Foça'da çam ağaçlarının kesimi süresiz durduruldu

Foça'da çam ağaçlarının kesimine karşı yaşam alanı savunucuları nöbet tutuyordu. Ağaç kesiminin süresiz durdurulduğu açıklandı.

Paylaş

Foça ilçesinin Ilıpınar köyü yakınlarındaki ormanlık alandaki ağaç kesimi köylülerin kararlılığı ile süresiz durduruldu. 

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan alanda geçtiğimiz haftalarda binlerce ağaç kesilmişti. Bunun üzerine başlaması üzerine Yenifoça Forum, Foça Forum, Foça Çevre Platformu (FOÇEP), Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) üyeleri ve bölgedeki köyülüler lkesimi engellemek için mücadele etti. 

Ağaç kıyımına çevrecilerin tepki göstermesi ile Orman Müdürlüğü Menemen Bölge Şefi kesimin durdurulduğunu bildirdi. EGEÇEP Dönem Sözcüsü Fırat Yılmaz, kesimin yaşandığı günden bu yana çevrecilerle ve köylülerle birlikte kesimin durdurulması için haber beklediklerini dile getirdi. Yılmaz, Orman Bölge Şefini aradıklarını halk olarak gerekirse nöbet tutacaklarını bildirdiklerini ifade ederek, "Köylülerin duyarlılığı halkın kararlılığı ile güzel haberi aldık. Dayanışmanın olduğu her yerde kazanım vardır. Bu sadece ormanların yok edilmesine karşı değil. Her dayatmanın üstesinden dayanışma ile gelebiliriz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ömer Çelik: AP'nin altına imza attığı en vizyonsuz karar

SONRAKİ HABER

NŞB kotasını yüzde 5'e indiren önerge kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...