CPS işçilerinden İzmir'de sendikasızlaştırmaya karşı eylem

DERİTEKS'e üye Tuzla CPS işçileri fabrikalarındaki üretimin İzmir'e taşınma girişimine karşı İzmir'e giderek eylem yaptı.

15 Mart 2018 13:59
Paylaş

DERİTEKS’in örgütlü olduğu İstanbul Tuzla’daki CPS fabrikasının ortaklarından biri, Volkswagen için yaptığı üretimi, İzmir’deki SF Trade fabrikasına taşımak için harekete geçti. İzmir’e gelen Tuzla CPS fabrikası işçileri bunun sendikasızlaştırma girişimi olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

İstanbul Tuzla’da kurulu bulunan ve arabalar için koltuk kılıfı, tanta ve motor kapağı üretimi yapan CPS fabrikasında Türk-İş’e bağlı DERİTEKS Sendikası örgütlenmeye başladı. TİS sürecinde sona yaklaşılırken, sendikadan rahatsızlık duyan patronlardan biri çözüm arayışına girdi. Volkswagen ile yapılan işleri yürüten fabrikanın ortaklarından biri üretimi taşımak için harekete geçti.

Patron, işleri İzmir Ege Serbest Bölge’de kurulu bulunan SF Trade fabrikasına taşımak için görüşmelere başladı. Volkswagen temsilcileri  fabrikaya gelerek incelemede bulundu. Bir dönem DERİTEKS’in örgütlenme çalışması yürüttüğü SF Trade fabrikasında çok sayıda işçi işten çıkarılmıştı. Üretimin taşınması durumunda CPS’de işten atmaların yaşanacağı bekleniyor.

CPS İŞÇİLERİNDE PROTESTO

İnceleme sırasında DERİTEKS Sendikası, Ege Serbest Bölge girişinde eylemdeydi. Eylem için İstanbul’dan gelen Tuzla Şubesi üyesi CPS işçilerinin yanı sıra, DERİSTEKS’in örgütlü olduğu fabrikalardan işçiler, Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. Eylemde  Wolkswagen’e sendikal haklara saygı duyulması istendi.

Basın metnini okuyan Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, CPS patronlarının SF Trade ile iş tutarak sendikalaşmayı boşa çıkarmaya çalıştığının altını çizdi. Taşınma durumunda işçilerin sendikal haklarının gasbedileceğini de ifade eden Tay sendika düşmanlığına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Volkswagen’e de çağrıda bulunan Tay, “Volkswagen yeni örgütlenen ve toplu iş sözleşmesinden yararlanacak olan işçilerin haklarını ortadan kaldıracak yaklaşım içinde olmamalıdır. İşçilerin sendikalaşma ve toplusözleşme hakkına saygı duyulmalıdır. Tercihini sendikasız işyerlerinden yapmaktan yana kullanılmamalıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

HDP: Asimilasyoncu yaklaşım kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Zamlar cep yaktı, mutfak giderleri arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...