Saadet Partisi Bor Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti

Saadet Partisi, özelleştirme kapsamında olan Bor Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek özelleştirmeye tepki gösterdi: Cargill kapatılsın.

15 Mart 2018 11:58
Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş.'ye ait özelleştirilecek 14 şeker fabrikası arasından bulunan Niğde'nin Bor Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Karaman, şeker fabrikalarının satışının hem milli varlıkların kaybına hem de şeker ithaline neden olacağını söyledi.

Bor Şeker Fabrikası’na destek ziyaretinde bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul ve şeker işçileriyle bir araya geldi.

Karaman daha sonra partililerle birlikte şeker fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Karaman burada yaptığı konuşmada, “Şeker fabrikalarının satışı hem hem milli varlıkların kaybına, hem de şeker ithaline neden olacaktır. Geçmişte Et-Balık Kurumu'nun pek çok ilde satılması ve kapatılması canlı hayvan ve et ithalatına neden oldu. Her ne kadar et ve süt kurumu olarak yeniden açılsa da ithalat durdurulamadı. Tekel sigara fabrikalarının satışı, yabancı sigara ithalatına neden oldu. Şeker fabrikalarının akıbeti de şekerde dışa bağımlılık olacaktır. Ülkemizin geleceği için talihsiz, yanlış bir kararla karşı karşıyayız. Şeker fabrikalarımızın haraç mezat satışa çıkarılması yıllardır tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaların bir devamı ve sonucudur. Şeker fabrikası, tarımdan hayvancılığa, doğadan sağlığa, sanayileşmeden bölgesel kalkınmaya birçok konuyu kapsayan milli meseledir” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çiftlik Bank soruşturmasında üçüncü tutuklama

SONRAKİ HABER

Antep’te Newroz 21 Mart’ta kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...