15 Mart 2018 11:17

Kadir Has ilkokulu velileri okulun taşınmasına karşı ayakta

İstanbul Maltepe’de bulunan Kadir Has İlkokulunun, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine (BİLSEM) tahsis edileceği iddia ediliyor.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Maltepe’de bulunan Kadir Has İlkokulunun, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine (BİLSEM) tahsis edileceği iddia ediliyor. Veliler ise bu iddiaya karşı ayakta. 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulda veliler, çocuklarının okuduğu okulun değiştirilmesini istemiyor.

Bugün okul önünde bir araya gelen veliler duruma tepki göstererek yarın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa dilekçe yazacaklarını belirttiler. 

‘OKULUN TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ’

Evrensel’e konuşan bir veli şunları aktardı: “Kadir Has İlkokulu velileri olarak bu sabah itibari ile okulumuzun BİLSEM projesine dönüştürüleceğini öğrendik. Bu okulda okuyan öğrencilerin evleri, bu bölgede ve büyük çoğunluğu yürüyerek gelip gidiyor. Etrafımızda bulunan en yakın okula bile bir vesait yada servis kullanarak gitmek gerekiyor.”

Okulun taşınması durumunda hem çocukların hem de kendilerinin maddi ve manevi anlamda olumsuz etkileneceklerini aktaran söz konusu veli şöyle devam etti: “Ayrıca civardaki tüm ilkokullarının mevcutları ancak kendi bölgesini kaldırabilmekte. Hatta bazı okullarda öğrenci sayıları olması gerekenin çok üstündedir. Biz bölgemizde çocuklarımızın okuduğu okulun değiştirilmesini istemiyoruz.”

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız okul yetkilisi, “Bu konuda açıklama yapamıyoruz. Bize de resmi olarak yapılan bir açıklama yok. sadece söylentiden ibaret. Daha fazlasını bilmiyoruz” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Hayat pahalılığı gibi işsizlik de feci: İşsiz sayısı arttı

SONRAKİ HABER

CHP heyetinden Evrensel’e ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...