19 Ağustos 2012 11:10

Muhalifleri Türkiye, ABD ve İngiltere yönlendiriyor

Sunday Times Gazetesi Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı savaşan “Özgür Suriye Ordusu”na İngiliz istihbaratının destek verdiği iddiasını manşetine taşıdı. Habere göre, İngiltere istihbarat bilgisini ABD ve Türkiye’ye ulaştırıyor. Bilgiler, Türkiyeli yetkililer tarafından muhalif güçlere aktarılıyor.G

Muhalifleri Türkiye, ABD ve İngiltere yönlendiriyor
Paylaş


Gazeteye bilgi veren muhalefet sözcüsü İngiliz istihbaratının Suriye’yi Kıbrıs üzerinden yakından izlediğini belirtiyor. Aynı yetkiliye göre Suriye birliklerinin hareketlerine ilişkin bilgiler, muhaliflerin saldırılarını düzenlemelerine yardımcı oluyor.

“İngilizler istihbarat bilgisini Türklere ve Amerikalılara veriyor; biz de bilgiyi Türklerden alıyoruz” diyen muhalif sözcü,  “İngilizlerin, Kıbrıs'taki askeri üslerinde elde ettikleri bilgilerin Türkiye üzerinden Özgür Suriye Ordusu Birlikleri'ne aktarıldığının farkında olduklarını ve bunu onayladıklarını" da söylüyor.
Muhalif kaynak, sözlerine şöyle devam ediyor "İngilizler, Suriye ordusunun hareketlerine ilişkin haberleşmelerini izliyor; biz de takviye birliklerin Halep'e yöneldiğini bu şekilde öğrendik. İdlip ve Halep'in güney batısındaki Sarakip'teki ordu birliklerine başarılı saldırılar düzenledik."

Haberde, bu ifadelerin, İngiliz istihbaratının Suriye'deki gelişmelere dahil olduğuna ilişkin ilk işaret olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Suriye'deki Kürt gücünden rahatsız

SONRAKİ HABER

Assange balkondan seslendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...