19 Ağustos 2012 10:24

Hastalara selam, yıkıma devam

ANKARA-Bilkent ve Elazığ’daki Kamu Özel Ortaklığı yöntemiyle açılan Sağlık Kampüsleri ihaleleri Türk Tabipleri Birliği’nin açtığı dava ile Danıştay 13. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karara rağmen yıkıma devam eden Sağlık Bakanlığı, birçok hastanın da mağduriyetine zemin hazırladı.HAS

Hastalara selam, yıkıma devam
Paylaş

ANKARA-Bilkent ve Elazığ’daki Kamu Özel Ortaklığı yöntemiyle açılan Sağlık Kampüsleri ihaleleri Türk Tabipleri Birliği’nin açtığı dava ile Danıştay 13. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karara rağmen yıkıma devam eden Sağlık Bakanlığı, birçok hastanın da mağduriyetine zemin hazırladı.

HASTALARIN HAYATIYLA OYNANIYOR

Konuyla ilgili ATO’ya dilekçe veren bir hasta, yıllardır Etlik İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören 17 yıllık böbrek hastası. Etlik İhtisas Hastanesi’nde düzenli olarak tahlillerini yaptıran hasta, dilekçesinde sadece kendisini takip eden doktorun ilaç düzeylerini bildiğini, hastanenin ve doktorların da hizmetlerinden memnun olduğunu yazdı. Hastanenin kapatılmasıyla kendisi gibi birçok hastanın zor durumda kaldığını belirten hasta, eski doktorlarını bulamadığını ve hangi hastaneye gideceğini bilemediğini belirtti.
Dilekçe veren bir diğer hasta ise, 2009 yılında böbrek nakli olduğunu ve düzenli olarak aynı hastanede kontrollerini yaptırması gerektiğini belirtti. Diğer hastalar gibi aynı sorunları kendisinin de yaşadığını ifade eden hasta, sürekli kontrollerini yapan doktorları artık bulamadığını ve diğer doktorların da kendi branşı olmadığı için gerekli müdahaleyi yapamadığını aktardı. Bu nedenle rahatsızlığının arttığını söyleyen hasta, böbreğini yeniden kaybetme tehlikesiyle kaşı karşıya kaldığını vurgulayarak, hastanenin tekrar hizmete girmesini ve aynı doktorlarla tedavisine devam etmek istediğini ifade etti.

KİM ‘DUR’ DEDİĞİNDE DURACAKSINIZ?

ATO konuyla ilgili açıklama yaparak yargının, hekimlerin ve vatandaşların yıkıma ‘dur’ demesine rağmen iktidarın durmayarak Etlik İhtisas Hastanesi’nin yıkımına devam ettiğini belirtti. ATO, “Neden durmuyorlar? Bu sorunun yanıtı: Sağlıktan para kazanmak isteyen ulusal ve uluslararası sermayedir” açıklamasından bulundu. ATO açıklamasında, Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen dönüşüm programı ile Ankara’nın tam teşekkülü en genç hastanesinin yok edilmeye çalışıldığına vurgu yaptı. “Günlük iki binin üzerinde yurttaşımıza poliklinik hizmeti veren, yılda ortalama iki bin beşyüzün üzerinde ameliyat yapılan, Ankara’nın en büyük diyaliz merkezinin yer aldığı 400 yataklı, 122 hekimin görev yaptığı Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yok ediliyor” açıklamasını yapan ATO, kamu hastanelerinin artık daha da yetersiz olacağına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’na kamu zararının durdurulması talebinde bulunan ATO, “Eğer bu bakanlığın adı ‘Yıkım Bakanlığı’ değilse, kamu zararı derhal durdurulsun!” çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alta mühür, üste iskan

SONRAKİ HABER

Türkiye, Suriye'deki Kürt gücünden rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...