13 Mart 2018 23:17

Birçok yasağın uygulandığı Suudi Arabistan’da nasıl kazandık

Suudi Arabistan'ta kurulu Cidde Toplu Konut işçileri, ücretlerini alamadıkları için başlattıkları greve ilişkin yazdılar.

Paylaş

Cidde Toplu Konut işçileri
Suudi Arabistan

Bizler MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan inşaat işçileriyiz. 3 Mart tarihinde başlatmış olduğumuz grevi, 8 Mart tarihinde kazanmış olduk. 

Tabii ki bu kazanım tüm işçilerin birlik beraberliği ile gerçekleşti. Çalıştığımız şantiyede Vietnam, Pakistan ve Bangladeş uyruklu işçiler de aynı sorunları yaşıyorlardı ve hakkımızı aramanın gerekli olduğunu onlara da anlattık. Onlar da grevde bize katıldılar. Grev süresince sindirme politikası uygulayan yönetim, Pakistanlı arkadaşlarımıza “Grevi sonlandırmazsanız yemek verilmeyecek” ve benzeri tehditler sarf ettiler. Bizler greve öncülük edenler, çalışan arkadaşlarımıza yemekhanelerde grevin yasal halkımız olduğunu, korkmamaları gerektiğini ve haklarımızı anlatamaya  çalıştık. 

Bu zaman zarfında sendika faaliyetlerin faydalarından bahsettik. İşçileri bilinçli birer çalışan haline getirmek için çabaladık ve zaman ilerledikçe işçi arkadaşlarımızın daha cesur ve özgüven kazandıklarını gördük. Haklarımızı alıncaya kadar greve devam ettik. Bu süreçte bize desteğini aksatmayan İYİ SEN Sendikasına ve EVRENSEL GAZETESİ’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 

Biz çalışan emekçi işçiler bir çok yasağın uygulandığı Suudi Arabistan’da bu haklı grevi kazanıyorsak; Türkiye’deki emekçiler, çalışan işçi arkadaşlarımız, sizler de başarabilirsiniz. Çünkü bizler haklıyız, hakkımız olanı istedik. Biz inşaat işçileri yaşam alanlarını inşa ediyoruz. Zor şartlarda çalışarak kazanmış olduğumuz bu grevin Türkiye’deki işçi arkadaşlarımıza örnek olmasını istiyoruz. Bizler başardık, sizler de başarabilirsiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz...

ÖNCEKİ HABER

SİDER’i kim koruyor?

SONRAKİ HABER

Birliğimizi bozarsak, işçiler olarak hep biz kaybedeceğiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...