05 Nisan 2011 09:59

IPI’dan Cumhurbaşkanı ve Başbakana mektup

Basın Enstitüsü Derneği (IPI) Yönetim Kurulu ve Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanları, geçen sene Basın Kahramanı ilan edilen Nedim Şener’in serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a birer mektup gönderdi.Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanları tarafından k

IPI’dan Cumhurbaşkanı ve Başbakana mektup
Paylaş

Basın Enstitüsü Derneği (IPI) Yönetim Kurulu ve Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanları, geçen sene Basın Kahramanı ilan edilen Nedim Şener’in serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a birer mektup gönderdi.

Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanları tarafından kaleme alınan mektupta, “Basın özgürlüğü için mücadelede direncimiz ve cesaretimiz için bizleri ve Nedim Şener’i Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanları ilan etti. Pek çoğumuz yaptığımız iş nedeniyle tutuklandık, saldırıya uğradık, hatta işkence gördük. Kimi Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı arkadaşımız bu uğurda canlarını verdiler. Ödediğimiz bedel çok ağırdı ancak şunu biliyoruz ki basın özgürlüğü olmazsa, tek tek ülkelerin ödeyecekleri bedel çok daha ağır olacaktır” ifadelerine yer verildi. Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanları gönderdikleri mektupta Türkiye’deki gazetecilerin görevlerini yapabilmelerinin sağlanmasını ve Nedim Şener’in derhal serbest bırakılmasını talep etti.

CİDDİ ENDİŞE DUYMAKTAYIZ

Basın Enstitüsü Derneği (IPI) Yönetim Kurulu tarafından kaleme alınan mektupta da “Türkiye’deki yetkili birimlerin sayıları 60’ı geçen gazeteciyi tutukladığı bildirilmektedir. Bunlardan biri de geçen yıl, araştırmacı gazetecilik çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda IPI tarafından Dünya Basın Kahramanı olarak ödüllendirilen Nedim Şener’dir. Ancak, kamuoyuna hiçbir kanıt gösterilmemesine rağmen silahlı terör örgütü üyeliği ile suçlanmaktadır. Ayrıca, pek çok gazeteci “Ergenekon” suçlaması ile bağlantılı olarak tutuklu bulunmaktadırlar. Nedim Şener’in tutuklanmasından ciddi endişe duymaktayız. Tutuklu Gazeteci Ahmet Şık ve hapishanelerde bulunan ve yargılanmakta olan diğer gazeteciler için duyduğumuz endişeyi de ifade etmek isteriz” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yıldız: Bekarlık nükleerden daha riskli!

SONRAKİ HABER

Çevresine sahip çıkan gençlere polis kurşunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...